auto financieren particulier

5 Tips om als particulier een auto te financieren

13 januari 2021

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 20-01-2021

Een auto kopen is in de meeste gevallen geen kleine uitgave. Als u de tijd heeft om het benodigde geld bij elkaar te sparen, hoeft u geen gebruik te maken van een derde partij voor het financieren van uw nieuwe auto. Het voordeel van sparen is dat u direct na betaling volledig eigenaar bent van het voertuig. De keerzijde van sparen is dat u eerst het volledige bedrag moet hebben gespaard, voordat u een auto kunt kopen. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om als particulier een auto te financieren. Lees hier de Tips van Diks verzekeringen:

Tip 1: Geld lenen van bekenden

Wanneer u een familielid of kennis heeft, die het benodigde bedrag aan u willen lenen, is dit een goed alternatief. Het is hierbij wel verstandig om de onderling te maken afspraken op papier te zetten. Zo voorkomt u onenigheid en is voor beide partijen duidelijk wat de regels zijn. Het voordeel van deze methode is dat u flexibel afspraken kunt maken over de terugbetaling. Het nadeel kan zijn dat u bij een achterstallige betaling scheve gezichten kunt krijgen.

Tip 3: Flexibele lening

De flexibele lening maakt het mogelijk om de auto te kopen middels een lening bij de verkopende partij. De flexibiliteit zit hem in het feit dat u na afloop van de volledige betaling kunt beslissen of u de gekochte auto wilt behouden of niet. Ook kunt u hem wilt inruilen voor een andere auto als dat uw voorkeur heeft. Het nadeel van deze optie is dat deze mogelijkheid maar door een aantal merken wordt aangeboden.

Tip 4: Huurkoopovereenkomst

Bij het kopen van een auto via een huurkoopovereenkomst wordt u eigenaar van de auto, nadat u alle termijnen betaald hebt. Zolang de lening loopt kunt u de auto naar wens gebruiken en dient u zelf zorg te dragen voor de autoverzekering en het onderhoud. De auto blijft echter op naam van de verkoper staan, totdat u de laatste betaling heeft voldaan. Een snelle manier van aanschaf met flexibele voorwaarden is positief aan een huurovereenkomst. Door de te betalen rente betaalt u echter veel meer voor de auto dan de oorspronkelijke prijs.

Tip 5: Leasen

Als laatste mogelijkheid kunt u denken aan leasen. Hierbij betaalt u maandelijks een bepaald bedrag aan de autodealer. Hierdoor kunt u gebruikmaken vanaf de allereerste dag gebruikmaken van de auto. Een voorwaarde die bij leasen wordt gesteld, is een maximum aantal kilometers. Soms is het mogelijk de auto na afloop van de leasetermijn alsnog over te nemen. De beperking op het gebied van kilometers kan een nadeel zijn, evenals het totaalbedrag dat u heeft betaald na afloop van de periode. Wat uw voorkeur ook heeft voor de financiering van de auto, zorg in ieder geval dat u de auto goed indekt met een autoverzekering. De aanschaf van een auto gaat per definitie gepaard met een grote som geld. Met een goede verzekering kunt u de auto indekken voor bepaalde schades. Zo is alle moeite niet voor niets geweest en voorkomt u een grote schadepost bij tegenslagen.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Na 1 maand maar 2% van de MMBS geregistreerd, landbouwvoertuigen op schema

Kentekenregistratieplicht voor landbouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) Sinds het invoeren van de...

Lees meer

Kwart Nederlandse jongeren bang om auto te rijden

47 procent wantrouwt andere weggebruikers Hoewel de Nederlandse wegen tot de veiligste ter wereld...

Lees meer
auto financieren particulier

5 Tips om als particulier een auto te financieren

Een auto kopen is in de meeste gevallen geen kleine uitgave. Als u de...

Lees meer

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op