Keyless-entry

Auto van 10 jaar oud toch WA casco verzekeren

18 januari 2017

Door de kwaliteit van de huidige auto’s gaan ze makkelijk 15 tot 20 jaar mee. Hierdoor vertegenwoordigen 10 jaar oude auto´s nog een redelijke waarde. De duurdere klasse auto’s zijn nog steeds €10.000 tot €20.000 waard. Vaak wordt een auto niet meer WA casco verzekerd vanaf een leeftijd van 6 jaar oud, maar is het niet slimmer om de autoverzekering nog langer op een WA casco dekking te houden?

Welke verzekering het beste bij een auto past wordt vaak onterecht gekoppeld aan de leeftijd van de auto. De dagwaarde van de auto is belangrijker, uiteraard wel in combinatie met de hoogte van de premie. Vooral als je veel schadevrije jaren hebt kan het ook uit om een oudere auto uitgebreid verzekerd te houden.

Welke dekking biedt de WA casco?

Er zijn drie verzekeringssoorten waar je tussen kunt kiezen. De WA dekking is de meest beperkte vorm. Uitsluitend veroorzaakte schades aan anderen bestaat dekking voor. De WA beperkt casco is iets uitgebreider. Naast de wettelijke aansprakelijkheid bestaat er bijvoorbeeld ook dekking voor ruitbreuk, diefstal van de auto en aanrijding met loslopende dieren. De WA casco is de meest uitgebreide verzekering. Naast de dekking in de andere twee vormen volgt er ook een vergoeding bij een schade door eigen schuld. Bij een aanrijding door jouw schuld, betaalt jouw verzekeraar de schade van de tegenpartij en je krijgt je eigen schade uitgekeerd.

Kan een WA casco verzekering uit?

Voor de premie is de nieuwwaarde van de auto bepalend. Hierbij gaat het om de waarde in het bouwjaar. Dit maakt het een dure verzekeringsvorm, maar de premie blijft beperkt als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. De korting kan door veel schadevrije jaren oplopen tot 75% en bij een enkele verzekeraar tot zelfs 85%.

Wat zijn de gevolgen als je niet WA casco verzekerd bent?

Stel, het is glad buiten en je glijdt met je auto door tegen een geparkeerd staande auto. Als je WA casco verzekerd bent, zorgt jouw verzekeraar voor het compenseren van de schade aan de geparkeerde auto en jouw auto. Ben je beperkter verzekerd? In dat geval wordt alleen de schade van de tegenpartij gecompenseerd. Je eigen schade moet je zelf dragen. De schade aan jouw auto zal al snel in de duizenden euro’s lopen.

Kies voor een goedkope verzekeraar en een ruime dekking

Er zijn tientallen verzekeraars waar je jouw auto bij kunt verzekeren. Grote kans dat je jouw auto goedkoper kunt verzekeren in vergelijking met je huidige autoverzekering. In plaats van kiezen voor een beperktere dekking, kun je beter kiezen voor een uitgebreidere dekking bij een goedkopere verzekeraar. Vergelijken loont!

auto-keyless-entry

Aangescherpte eisen voor auto met keyless entry

Een autoverzekering afsluiten voor uw auto met keyless entry kan vanaf 2020 problemen opleveren....

Lees meer
gevolgen-schadeformulier

Mogelijk dramatische gevolgen van invullen schadeformulier

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s...

Lees meer
camera-in-beeld

Camera in beeld

De politie vraagt particulieren die een camera bij hun woning hebben geïnstalleerd zich te...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Wij verzekeren alles op wielen.. En meer!

Contact