Waarom heb je een inzittendenverzekering nodig?

De schade-inzittendenverzekering lijkt op de ongevallen-inzittendenverzekering, maar de premie is hoger en de dekking veel uitgebreider.

De schade-inzittendenverzekering keert uit bij schade aan de inzittenden van je bestelauto. De schade moet ontstaan zijn door een ongeval. Het kan zowel gaan om letselschade of materiële schade.

Waarom is de schade-inzittendenverzekering nuttig?

De inzittenden kunnen bij schade de schuldige partij aansprakelijk stellen voor de schade. Theoretisch klopt dat, maar in de praktijk valt het vaak anders uit. Het zijn vaak procedures die jaren in beslag nemen. Ook kan de aansprakelijk onduidelijk zijn. Bij wie kun je dan terecht? Met de schade-inzittendenverzekering wordt de schuldvraag buiten beschouwing gelaten.

Voor de bestuurder van de bestelauto ligt het anders. Als deze aansprakelijk is voor de schade volgt er geen uitkering door de verzekeraar. Je kunt namelijk jezelf niet aansprakelijk stellen voor schade die je zelf aangericht hebt.

Wat is het verschil met de ongevallen-inzittendenverzekering?

De bestelautoverzekering uitbreiden met de schade-inzittendenverzekering in plaats van de ongevallen-inzittendenverzekering is een aanrader. De schade-inzittendenverzekering keert ook de materiële schade uit. Denk hierbij aan een door een ongeval beschadigde telefoon. Bijvoorbeeld bij invaliditeit volgt er niet eenmalig een bedrag van €15.000, maar de verzekering draagt de werkelijke kosten. Als het inkomen van de invalide inzittende wegvalt, zorgt de schade-inzittendenverzekering voor een compensatie.

Klanten over een bestelautoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebasseerd op 22 reviews
Jasmijn
Echt super goed geholpen net!
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!