Waarom heb je een inzittendenverzekering nodig?

De schade-inzittendenverzekering lijkt op de ongevallen-inzittendenverzekering, maar de premie is hoger en de dekking veel uitgebreider.

De schade-inzittendenverzekering keert uit bij schade aan de inzittenden van je bestelauto. De schade moet ontstaan zijn door een ongeval. Het kan zowel gaan om letselschade of materiële schade.

Wat is het verschil met de ongevallen-inzittendenverzekering?

De bestelautoverzekering uitbreiden met de schade-inzittendenverzekering in plaats van de ongevallen-inzittendenverzekering is een aanrader. De schade-inzittendenverzekering keert ook de materiële schade uit. Denk hierbij aan een door een ongeval beschadigde telefoon. Bijvoorbeeld bij invaliditeit volgt er niet eenmalig een bedrag van €15.000, maar de verzekering draagt de werkelijke kosten. Als het inkomen van de invalide inzittende wegvalt, zorgt de schade-inzittendenverzekering voor een compensatie.

Wanneer keert de schade-inzittendenverzekering uit?

Er volgt een uitkering na een ongeval. Als hierdoor schade is ontstaan aan één van de inzittenden, keert de verzekeraar uit. Schade aan de auto zelf valt uiteraard niet onder de dekking. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan handbagage of eventueel medische kosten ten gevolge van het ongeval.

Is de schade-inzittendenverzekering een aanrader?

Tegen een lage premie kun je een groot risico verzekeren. Er is overlap met bijvoorbeeld de zorgverzekering en de WA bestelautoverzekering voor zover de bestuurder van de bestelauto de schuldige aan het ongeval is. Voor de bestuurder biedt de verzekering toegevoegde waarde. Bij blijvende invaliditeit maakt het nogal een verschil of er een schade-inzittendenverzekering is afgesloten of niet.

Klanten over een bestelautoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 23 reviews
Jasmijn
Echt super goed geholpen net!
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top

Bereken online de premie van uw bestelautoverzekering