bestelautoverzekering

Premie vergelijken van een bestelautoverzekering

Vergelijk de premie van uw bestelauto!

  • Weet ik niet
Snel dekking mogelijk
Hulp bij schade
Persoonlijk contact

Er is maar één manier om erachter te komen of je nu teveel betaalt voor jouw bestelautoverzekering, namelijk door te vergelijken. Het berekenen en vergelijken kost je twee minuten tijd en de jaarlijkse besparing kan honderden euro’s bedragen.

Voor het vergelijken van je huidige bestelautoverzekering heb je vergelijkingsmateriaal nodig. De premie vergelijken met een collega ondernemer met dezelfde bestelauto gaat niet op. Er zijn namelijk veel factoren die meewegen bij het bepalen van de hoogte van de premie. Ook zijn er grote verschillen in dekkingen.

Waar is de premie voor de bestelautoverzekering van afhankelijk?

Het vergelijken van bestelautoverzekeringen doe je tegenwoordig eenvoudig online. Hierdoor sta je er niet bij stil waar de hoogte van de premie van afhankelijk is. Toch is het wel handig om dat te weten. Op deze manier kom je er ook achter hoe je de premie voor je bestelauto kunt verlagen. De premie is voor een groot deel afhankelijk van:

  • Welke verzekeringsvorm kies je?
  • Wat is de dagwaarde van de bestelauto?
  • Wat is jouw postcode?
  • Wat is de leeftijd van de regelmatige bestuurder?
  • Heb je al schadevrije jaren opgebouwd die je kunt gebruiken?

Welke verzekeringsvorm kan je vergelijken?

Voordat je kunt vergelijken is het handig om na te gaan hoe jouw bestelauto nu verzekerd is. Het maakt namelijk nogal een verschil of je nu WA verzekerd bent of juist de meest uitgebreide all risks bestelautoverzekering hebt. De WA is de minimale en verplichte verzekering. Deze verzekering keert alleen uit bij schade waarvoor aansprakelijkheid bestaat. Eigen schade krijg je dus niet uitgekeerd. De WA + beperkt casco keert naast schade door aansprakelijkheid ook uit bij schade door bepaalde oorzaken. Hierbij kun je denken aan ruitbreuk, diefstal en stormschade. De meest uitgebreide all risks bestelautoverzekering keert ook uit bij schade aan de eigen auto door een ongeval.

De beste verzekeringsvorm is mede afhankelijk van de dagwaarde

De meest geschikte verzekeringsvorm is afhankelijk van de waarde van jouw bestelauto. Een nieuwe bestelauto met een waarde van €20.000 verzeker je natuurlijk all risks. Heeft de bestelauto een waarde van €2.000, dan is de WA verzekering de meest logische keuze. Bij een waarde tussen deze bedragen in, is het een kwestie van vergelijken en kiezen voor de dekking die het beste bij jou en de auto past. Hoeveel heb je over voor de all risks bestelautoverzekering? Valt de premie te hoog uit? Dan kies je voor één van de twee goedkopere verzekeringsvormen.

Premie ook afhankelijk van de postcode

In Amsterdam heb je een grotere kans op schade in vergelijking met het platteland in de provincie Groningen. Verzekeraars houden rekening met deze risicofactor. Het vergelijken kan zeker uit, want de ene verzekeraar straft je zwaarder af voor het wonen in een grote stad in vergelijking met een andere verzekeraar. Ben je niet zelf de regelmatige bestuurder? Dan gaat het om de postcode van de regelmatige bestuurder.

Wat is de leeftijd van de regelmatige bestuurder?

Verzekeraars houden ook rekening met de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Een jonge bestuurder zal zorgen voor een hogere premie. Statistisch gezien richt deze groep namelijk vaker schades aan.

Heb je al schadevrije jaren opgebouwd die je kunt gebruiken?

Ook het aantal schadevrije jaren is belangrijk bij het vergelijken van bestelautoverzekeringen. Het verschilt namelijk hoeveel korting verzekeraars koppelen aan het aantal schadevrije jaren. Hoeveel je hebt kun je zien op de laatste polis afgegeven door jouw huidige of vorige verzekeraar.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Vergelijk de premie van uw bestelauto!