Hoe kunt u een bestelautoverzekering opzeggen?

Een bestelautoverzekering sluit u af voor een periode van één jaar. Na het jaar kunt u de bestelautoverzekering dagelijks opzeggen. Hoe zegt u de bestelautoverzekering op?

Een verzekering is een contract die u afsluit met de verzekeraar voor een periode van één jaar. Na dit jaar blijft de verzekering doorlopen, maar de verzekering is vervolgens wel dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen een wachttijd hanteren van één maand. Hoe u de bestelauto opzegt, leggen wij u graag uit.

Online de bestelautoverzekering opzeggen

Het opzeggen van een verzekering kan online. Via onze website kunt u eenvoudig een verzekering opzeggen.

Opzeggen met een vrijwaringsbewijs

In het eerste verzekeringsjaar kunt u de bestelautoverzekering wel opzeggen bij verkoop van de bestelauto. De verzekeraar kan een vrijwaringsbewijs opvragen. Dit is een bewijs waaruit blijkt dat het kenteken niet meer op uw naam of op de naam van uw onderneming staat. U wordt als het ware gevrijwaard om het kenteken te verzekeren. De verzekeraar kan een vrijwaringsbewijs opvragen als bewijs voor het vervallen van de verzekeringsplicht.

Bestelautoverzekering opschorten is ook een optie

Naast het beëindigen van de verzekering kunt u er ook voor kiezen om de bestelautoverzekering op te schorten. In dat geval wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. Het voordeel hiervan is dat u de verzekering weer kunt activeren zodra u weer een bestelauto op naam krijgt. In de praktijk valt het voordeel hiervan echter tegen. Het is namelijk nog maar de vraag of de huidige verzekering ook de beste keuze is voor de volgende bestelauto. Het blijft namelijk een kwestie van vergelijken. Misschien bent u voor het nieuwe voertuig beter uit bij een andere verzekeraar.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Klanten over een bestelautoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 23 reviews
Jasmijn
Echt super goed geholpen net!
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering