Veel gestelde vragen over een bestelautoverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mits en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn te allen tijde leidend.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, whatsapp of Messenger.

Hoe werkt het met het al dan niet meeverzekeren van BTW en BPM?

Vaak kunnen bedrijfsauto’s en personenauto’s die zakelijk worden gebruikt exclusief BTW worden verzekerd op een bestelautoverzekering. Bedrijfsauto’s die (nieuw) zijn gekocht na 1 juli 2005 kunnen daarnaast in veel gevallen ook exclusief BPM worden verzekerd. Dit resulteert in een aanzienlijke lagere premie doordat de verzekeringsmaatschappij van een lagere waarde uitgaat.

Dit betekent wel dat de verzekeringsmaatschappij bij een schade ook exclusief BTW en/of BPM zal uitkeren.

Wanneer kan ik BTW verrekenen?

U kunt BTW verrekenen wanneer u bijvoorbeeld een eigen zaak hebt en over (de aanschaf van) de zakelijke auto de BTW kunt verrekenen. Bij het maken van een vergelijking wordt gevraagd of u BTW kunt verrekenen. Wanneer u deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, wordt de oorspronkelijke cataloguswaarde (en dus de verzekerde waarde) automatisch verminderd met de BTW. Over het BTW-bedrag hoeft u dan geen premie te betalen. Uiteraard zal een eventuele schade-uitkering ook exclusief BTW worden uitbetaald. Als particulier kunt u, in principe, geen BTW verrekenen.

Over de verzekeringspremie rekent men geen BTW maar assurantiebelasting. De assurantiebelasting die u moet betalen kunt u niet aftrekken.

Klik hier voor meer informatie over BTW en BPM.

Ik gebruik de bestelauto als koerierdienst. Kan dit?

Ja dat kan. Op onze bestelautoverzekering is het ook mogelijk om bestelauto’s te verzekeren die als koeriersdienst worden in gezet.t.

Is bij een bestelautoverzekering van belang welke zaken ik vervoer?

In bepaalde gevallen maakt het voor een bestelautoverzekering uit welke zaken u vervoerd. Het vervoeren van brandgevaarlijke stoffen of diefstalgevoelige waren kan invloed hebben op de premie. Wij raden u dan ook aan om bij het aangaan van de bestelautoverzekering dit aan te geven om later bij schade problemen te

Voor welke voertuigen is de bestelautoverzekering bedoeld?

De bestelautoverzekering is bedoeld voor bedrijfsauto’s (grijs kenteken) met een ledig gewicht tot 3500 kilogram.

 

Zijn de door mij vervoerde zaken ook verzekerd?

Dekking voor schade aan vervoerde zaken kunt u vrij eenvoudig meeverzekeren op de bestelautoverzekering tegen een geringe premie middels een vervoersdekking.

Bereken direct de premie van uw bestelauto!