Wat houdt een eigen vervoerverzekering in?

Wist jij dat je bij diefstal van of uit jouw bestelauto geen uitkering krijgt voor de gestolen gereedschappen en andere spullen in of uit de de bestelauto?  De spullen die geen onderdeel vormen van de bestelauto zijn namelijk niet verzekerd in de bestelautoverzekering. Met de aanvullende verzekering eigen vervoer kun jij jouw bezittingen verzekeren.

Vooral in een zakelijk gebruikte bestelauto zit ongemerkt vaak voor een groot bedrag aan bezittingen. Als het geen onderdeel vormt van de bestelauto is het niet meeverzekerd in de bestelautoverzekering.

Welke dekking biedt de eigen vervoerverzekering?

Bij diefstal van de bestelauto of uit de bestelauto, keert de verzekeraar de schade uit tot een maximum van €5.000. Het kan gaan om diefstal tijdens vervoer, maar ook bij inbraak in de nacht zijn de spullen verzekerd. Een voorwaarde is uiteraard wel dat je aan de beveiligingseisen van de verzekeraar houdt. Ook kunnen er voorwaarden gesteld worden aan welke spullen wel en niet verzekerd zijn.

Is de eigen vervoerverzekering aan te raden?

De noodzaak van deze aanvullende dekking hangt af van hoe je de bestelauto gebruikt en wat er in de bestelauto ligt. Het is aan te raden om jouw inventaris- en goederenverzekering te controleren op de dekking. Mogelijk biedt de verzekering al een volwaardige dekking. Hoe het zit bij diefstal uit een bestelauto kun je vinden in de polisvoorwaarden.

Klanten over een bestelautoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 23 reviews
Jasmijn
Echt super goed geholpen net!
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!