Eigen vervoer verzekering

Wist jij dat je bij diefstal van of uit jouw bestelauto geen uitkering krijgt voor de gestolen gereedschappen en andere spullen in of uit de de bestelauto?  De spullen die geen onderdeel vormen van de bestelauto zijn namelijk niet verzekerd in de bestelautoverzekering. Met de aanvullende verzekering eigen vervoer kun jij jouw bezittingen verzekeren.

Vooral in een zakelijk gebruikte bestelauto zit ongemerkt vaak voor een groot bedrag aan bezittingen. Als het geen onderdeel vormt van de bestelauto is het niet meeverzekerd in de bestelautoverzekering.

De spullen in de bestelauto zijn vaak niet verzekerd

Je hebt de spullen misschien wel verzekerd in een inventaris- en goederenverzekering, maar dat is niet de oplossing. Diefstal uit een bestelauto is vaak uitgesloten in deze verzekeringen of maar voor een beperkt bedrag van bijvoorbeeld een paar honderd euro verzekerd. Bij het kiezen voor de WA + beperkt casco en de all risks bestelautoverzekering is diefstal van de bestelauto verzekerd, maar alles wat erin ligt moet je zelf bekostigen.

Welke dekking biedt de eigen vervoer verzekering?

Bij diefstal van de bestelauto of uit de bestelauto, keert de verzekeraar de schade uit tot een maximum van €5.000. Het kan gaan om diefstal tijdens vervoer, maar ook bij inbraak in de nacht zijn de spullen verzekerd. Een voorwaarde is uiteraard wel dat je aan de beveiligingseisen van de verzekeraar houdt. Ook kunnen er voorwaarden gesteld worden aan welke spullen wel en niet verzekerd zijn.

Is de eigen vervoer verzekering aan te raden?

De noodzaak van deze aanvullende dekking hangt af van hoe je de bestelauto gebruikt en wat er in de bestelauto ligt. Het is aan te raden om jouw inventaris- en goederenverzekering te controleren op de dekking. Mogelijk biedt de verzekering al een volwaardige dekking. Hoe het zit bij diefstal uit een bestelauto kun je vinden in de polisvoorwaarden.

Klanten over een bestelautoverzekering

Mogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebasseerd op 21 reviews
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top
D
Ideaal alles via mail

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!