bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering berekenen

Bestelautoverzekering online berekenen!

  • Weet ik niet
Snel dekking mogelijk
Hulp bij schade
Persoonlijk contact

U kunt in een paar stappen berekenen wat een bestelautoverzekering kost. Door deze berekening via Diks.nl te doen, vergelijkt u meteen meerdere verzekeraars met elkaar. Hierbij wordt er niet alleen gelet op de hoogte van de premie. Er wordt gekeken naar de verzekering die zo goed mogelijk bij uw bestelauto past.

Ontdek hoe u goedkoop uw bestelauto verzekert

U hoeft geen verstand van verzekeringen te hebben om bestelautoverzekeringen te vergelijken. U heeft alleen het kenteken van de bestelauto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren nodig. Er zijn meer factoren die een rol spelen, maar informatie als uw postcode en de manier waarop de bestelauto wordt gebruikt, hoeft u niet op te zoeken. De volgende stappen helpen u bij het berekenen van de premie voor uw bestelautoverzekering.

Stap 1. Gegevens over de bestelauto en over uzelf

Na het invullen van het kenteken, worden de gegevens over de bestelauto ingeladen. Hierdoor kan een berekening worden gemaakt op basis van de specifieke gegevens van de bestelauto. Met het invullen van persoonlijke gegevens, zoals uw postcode, uw geboortedatum en uw schadevrije jaren, zijn de basisgegevens voor het berekenen bekend.

Stap 2. Hoe wordt de bestelauto gebruikt?

Voor het inschatten van het risico willen verzekeraars weten hoeveel kilometer per jaar met de bestelauto gereden zal worden. Bij 25.000 kilometer per jaar lopen verzekeraars een groter risico dan bij 10.000 kilometer per jaar. Bepalend voor de premie is ook of de bestelauto particulier of zakelijk wordt gebruikt. Bij zakelijk gebruik, bijvoorbeeld als taxi, is de kans op schade aanzienlijk groter dan bij particulier gebruik.

Stap 3. Heeft u recht op een extra korting?

Met schadevrije jaren heeft u recht op een korting op de bestelautoverzekering. In bepaalde situaties heeft u geen schadevrije jaren, maar wel recht op een extra korting. Dit is bijvoorbeeld het geval als u schadevrij gereden heeft in een leaseauto. Met een leaseverklaring krijgt u mogelijk extra korting.

Stap 4. Kies de gewenste dekking

In deze stap ziet u de premies. Nu kunt u nog kiezen welke dekking u wenst. Standaard staat de vergelijking op een dekking. Door het kiezen van een andere dekking wordt de premie gelijk herberekend. Op deze manier kunt u de drie verschillende verzekeringsvormen qua premie met elkaar vergelijken. Als u maar iets meer betaalt voor de meest uitgebreide dekking (de allrisk bestelautoverzekering), kiest u natuurlijk voor deze dekking. Met een uitgebreidere verzekering tegen een iets hogere premie zult u erg blij zijn als er sprake is van een schade waarvoor u in de beperktere bestelautoverzekering niet verzekerd bent. Kies vervolgens de verzekering die het beste aansluit op uw wensen.

Stap 5. Eventueel een aanvullende verzekering kiezen

Na het kiezen van de bestelautoverzekering, kunt u nog een aanvullende verzekering afsluiten. Let vooral op de aanvullende verzekering onder de naam ‘Eigen vervoer’. Door deze dekking te kiezen, verzekert u ook de inventaris in de zakelijke auto tot een bedrag van € 5.000. Bij diefstal uit de bestelauto is alles wat in de auto ligt niet verzekerd op de bestelautoverzekering. Hier moet u een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Bestelautoverzekering online berekenen!