Bestelautoverzekering berekenen

Bestelautoverzekering online berekenen!

Direct dekking. 24/7
Hulp bij schade
Onafhankelijk

Je kunt binnen een paar stappen berekenen wat een bestelautoverzekering kost. Door dit te berekenen via Diks.nl vergelijk je in één keer meerdere verzekeraars met elkaar. Hierbij wordt er niet alleen gelet op de hoogte van de premie. Het gaat om de verzekering die zo goed mogelijk bij jouw bestelauto past.

Ontdek hoe je goedkoop jouw bestelauto verzekert

Je hoeft geen verstand van verzekeringen te hebben om bestelautoverzekeringen te vergelijken. Het enige wat je nodig hebt is het kenteken van de bestelauto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Er zijn meer afhankelijkheden, maar informatie zoals je postcode en hoe de bestelauto wordt gebruikt hoef je niet op te zoeken. De volgende stappen helpen jou met het berekenen van de premie voor jouw bestelautoverzekering.

Stap nr. 1 – Gegevens over de bestelauto en jezelf

Na het invullen van het kenteken, worden de gegevens over de bestelauto ingeladen. Hierdoor kan er berekend worden uitgaande van de specifieke gegevens van de bestelauto. Door het invullen van persoonlijke gegevens zoals de postcode, jouw geboortedatum en het aantal schadevrije jaren zijn de basisgegevens voor het berekenen bekend.

Stap nr. 2 – Hoe wordt de bestelauto gebruikt?

Voor het inschatten van het risico willen verzekeraars weten hoeveel kilometers per jaar er met de bestelauto wordt gereden. Bij 25.000 kilometers per jaar lopen verzekeraars een groter risico in vergelijking met 10.000 kilometers per jaar. Ook of de bestelauto particulier of zakelijk wordt gebruikt is bepalend voor de premie. Bij zakelijk gebruik als bijvoorbeeld een taxi is de kans op schade aanzienlijk groter in vergelijking met particulier gebruik.

Stap nr. 3 – Heb je recht op een extra korting?

Met schadevrije jaren heb je recht op een korting op de bestelautoverzekering. In bepaalde situaties heb je geen schadevrije jaren, maar wel recht op een extra korting. Dit is bijvoorbeeld het geval als je schadevrij gereden hebt in een leaseauto of een motorrijtuig van bijvoorbeeld een werkgever. Met een leaseverklaring of een werkgeversverklaring krijg je mogelijk extra korting.

Stap nr. 4 – Kies de gewenste dekking

In de vergelijker krijg je nu de premies in beeld. Nu kun je ook nog kiezen welke dekking je wenst. Standaard staat de vergelijking op een dekking. Door het kiezen van een andere dekking wordt de premie gelijk herberekend. Op deze manier kun je de drie verschillende verzekeringsvormen qua premie met elkaar vergelijken. In het geval je maar iets meer betaalt voor de meest uitgebreide dekking (all risks bestelautoverzekering), kies je natuurlijk voor deze dekking. Een uitgebreidere verzekering tegen een iets hogere premie ben je erg blij mee bij een schade waar je in de beperktere bestelautoverzekering niet tegen verzekerd bent. Kies vervolgens de verzekering die het beste aansluit op jouw wensen.

Stap nr. 5 – Eventueel een aanvullende verzekering kiezen

Na het kiezen van de bestelautoverzekering kun je nog een aanvullende verzekering afsluiten. Let vooral op de aanvullende verzekering  onder de naam “Eigen vervoer”. Door deze dekking te kiezen, verzeker je ook de inventaris in de zakelijke auto tot een bedrag van €5.000. Bij diefstal uit de bestelauto is alles wat in de auto ligt niet verzekerd op de bestelautoverzekering. Hier moet je dus een aanvullende verzekering voor nemen.

Bestelautoverzekering online berekenen!