Beperkt-casco dekking

Deze dekking wordt door verzekeraars ook wel WA+ genoemd. De dekking is uitgebreider dan de WA dekking en beperkter dan de all risks bestelautoverzekering. Naast de wettelijke aansprakelijkheid zijn een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde schadeoorzaken verzekerd.

Hoe verzeker je een bestelauto die al een paar jaren oud is, maar nog wel een redelijke waarde vertegenwoordigd? De WA + beperkt casco lijkt een logische keuze. Bijvoorbeeld bij hagelschade en diefstal is de bestelauto verzekerd, maar je betaalt voor de bestelautoverzekering niet meer de hoofdprijs aan premie.

Wanneer keert de WA + beperkt casco uit?

Bij alle verzekeringsvormen wordt de basis van de verzekering gevormd door de dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). De dekkingen uit de beperkt casco kunnen op onderdelen per verzekeraar verschillen, maar in hoofdlijnen houden alle verzekeraars dezelfde dekkingen aan. De verzekeraar keert schade aan de eigen bestelauto uit bij de volgende schadeoorzaken:

  • Aanrijding met dieren
  • Hagelschade en stormschade
  • Bliksemschade
  • Diefstal en schade door diefstal
  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk

Wanneer kies je voor de WA + beperkt casco?

Je kiest voor de WA + beperkt casco bestelautoverzekering voor bestelauto’s die je niet meer jong kunt noemen. Bijvoorbeeld vanaf dat de bestelauto vier jaren oud is. Dit is slechts een indicatie, want het is goed voor te stellen dat je een bestelauto met nog een hoge dagwaarde uitgebreider (all risks) blijft verzekeren. Voor bestelauto’s vanaf acht tot tien jaar oud wordt er vaak gekozen voor uitsluitend de WA dekking.

Voor een oudere bestelauto kiezen voor de WA + beperkt casco

Vanaf het moment dat de bestelauto nog maar een beperkte dagwaarde heeft, wordt er door eigenaren vaak gekozen voor de WA bestelautoverzekering. Als je veel schadevrije jaren hebt, is het premieverschil tussen de WA en de WA + beperkt casco in bepaalde gevallen maar klein. Tegen een iets hogere premie kun je kiezen voor een uitgebreidere dekking. Bij schade door bijvoorbeeld storm, ruitbreuk of na een aanrijding met loslopende dieren ben je blij met de keuze voor de WA + beperkt casco bestelautoverzekering.

Uitkering zonder gevolgen voor de schadevrije jaren

Opgebouwde schadevrije jaren moet je koesteren. Ze geven jou recht op een flinke korting op de premie. Schades die je claimt op het beperkt casco deel van de bestelautoverzekering, kosten jou geen schadevrije jaren. Bij een uitkering ten gevolge van bijvoorbeeld diefstal, brand of ruitbreuk heeft de claim geen gevolgen voor de premie van de bestelautoverzekering.

Het grote nadeel van deze bestelautoverzekering is dat je bij een ongeval niet de eigen schade uitgekeerd krijgt. Je kunt kiezen voor de uitgebreidere all risks verzekering om hier wel tegen verzekerd te zijn.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!