All-risk

Wil je de meest uitgebreide bestelautoverzekering? De all risks is dan de beste keuze voor je bestelauto. Bij een schade door jouw schuld vergoedt je verzekeraar de schade.

Wanneer keert de all risks bestelautoverzekering uit?

In vergelijking met de WA en de WA + beperkt casco biedt de all risks bestelautoverzekering een ruime dekking. De belangrijkste aanvulling op de andere dekkingen is dat de all risks verzekering ook eigen schade uitkeert bij een ongeval. Ook als een ongeluk jouw schuld is, krijg je de schade aan jouw bestelauto uitgekeerd door de verzekeraar.

Wanneer kies je voor de all risks bestelautoverzekering?

Voor een nieuwe bestelauto is het kiezen voor de all risks dekking een logische. Tot welke leeftijd je deze dekking moet aanhouden, is afhankelijk van meerdere factoren. Je moet je beseffen dat je bij een beperktere dekking geen uitkering krijgt bij een ongeval. Mogelijk kun je de schade verhalen op de tegenpartij, maar je eigen verzekeraar keert niet uit. Zelfs tot een auto tien jaar oud is, kun je nog steeds de bestelauto all risks verzekeren. Hier kom je achter door te vergelijken. Het komt voor dat je bij een verzekeraar voor de WA + beperkt casco meer betaalt dan voor de meest uitgebreide all risks bestelautoverzekering bij een andere verzekeraar. Vergelijken loont dus.

Grootste pluspunt van de all risks bestelautoverzekering

Stel, je hebt een oudere bestelauto met een waarde van €5.000. Je twijfelt tussen de WA + beperkt casco en de all risks bestelautoverzekering. Het verschil in premie is €200 per jaar. Je besluit te kiezen voor de snelle besparing van €200 en kiest dus voor de WA + beperkt casco. Door gladheid glijdt jouw bestelauto van de weg en ramt een geparkeerd staande auto. De schade aan de geparkeerd staande auto wordt uitgekeerd. De schade aan jouw auto bedraagt €1.500. Door het kiezen voor de WA + beperkt casco krijg je de schade aan jouw auto niet uitgekeerd. Had je gekozen voor de all risks bestelautoverzekering, dan kreeg je jouw schade wel uitgekeerd.

Bespaar niet op de kwaliteit

Besparen op de bestelautoverzekering moet je wel op de juiste manier doen. Ga voor de beste dekking tegen de laagste premie. Door te vergelijken op Diks.nl kun je meerdere verzekeraars in één vergelijking naast elkaar leggen. Kiezen voor een goedkopere verzekeringsvorm dupeer je jezelf mogelijk mee bij schade. De premieverschillen tussen verzekeraars zijn groot. Daar moet je gebruik van maken. Ook als je bestelauto nu al verzekerd is kun je overstappen. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft, is de bestelautoverzekering dagelijks opzegbaar.

 

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!