bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering afsluiten

Bestelautoverzekering online afsluiten!

  • Weet ik niet
Snel dekking mogelijk
Hulp bij schade
Persoonlijk contact

Het vergelijken en afsluiten van een bestelautoverzekering lijkt op het eerste oog misschien ingewikkeld, maar het is juist zeer eenvoudig. Met het kenteken van je bestelauto kom je al ver. De overige gegevens waar de premie van afhankelijk is weet je waarschijnlijk wel uit je hoofd.

Gegevens van jouw bestelauto opvragen

Je hoeft de gegevens zoals gewicht en bouwjaar niet in je papieren op te zoeken. Dit soort gegevens vraag je eenvoudig op aan de hand van jouw kenteken. Het enige wat je moet doen is het kenteken invoeren op Diks.nl. De gegevens over jouw bestelauto worden vervolgens opgevraagd bij het RDW en direct ingeladen.

Premie mede afhankelijk van je postcode en leeftijd

Ook de woonomgeving en de leeftijd van de bestuurder van de bestelauto hebben invloed op de bestelautoverzekering. Een bestelauto in stedelijke gebieden heeft een grotere kans op schade. In druk verkeer heb je eerder een aanrijding. Verzekeraars zijn geïnteresseerd in de leeftijd van de bestuurder omdat jonge bestuurders statistisch gezien vaker een schade veroorzaken. Door een jonge bestuurder betaal je dus mogelijk een hogere premie. Het gaat om de leeftijd van de bestuurder die aangemerkt kan worden als de regelmatige bestuurder.

Korting op de bestelautoverzekering met schadevrije jaren

Nadat je één jaar schadevrij gereden hebt, heb je recht op één schadevrij jaar. Hierdoor bouw je extra korting op in de bestelautoverzekering. Met nul schadevrije jaren heb je vaak al recht op een korting. Bij meerdere schadevrije jaren kan je korting oplopen tot 75% of zelfs nog hoger.

Kies de best passende verzekeringsvorm

Verzekeraars bieden drie standaard verzekeringsvormen aan. Dit maakt de bestelautoverzekering eenvoudig vergelijkbaar. Je hebt de keuze tussen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • WA + beperkt casco
  • All risks bestelautoverzekering (WA casco)

De keuze kun je af laten hangen van wat er uit de vergelijking komt op Diks.nl. De all risks bestelautoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Dit lijkt dus de juiste keuze, maar in vergelijking met de andere verzekeringsvormen is dit ook de duurste bestelautoverzekering.

Wordt de bestelauto particulier of zakelijk gebruikt?

Bij zakelijk gebruik willen verzekeraars graag weten waarvoor de bestelauto wordt gebruikt. Voor het risico maakt het namelijk een verschil of de auto wordt gebruikt door een koeriersbedrijf of door een bouwbedrijf om werknemers en materiaal te vervoeren. Bij particulier gebruik is de kans op schade kleiner. Dit is dus een premiebepalende factor.

Kun je BTW verrekenen?

Over een bestelautoverzekering ben je geen omzetbelasting verschuldigd. Toch willen verzekeraars weten of je de BTW kunt verrekenen. Dit heeft te maken met de hoogte van het verzekerd bedrag. Als je de BTW kunt verrekenen kan de bestelauto exclusief BTW verzekerd worden.

Is jouw bestelauto al verzekerd?

Na het vergelijken van bestelautoverzekeringen weet je hoeveel je kunt besparen. De volgende stap is het afsluiten van de verzekering en het opzeggen van de bestaande verzekering. Voor het opzeggen kun je gebruik maken van onze opzegservice.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Bestelautoverzekering online afsluiten!