beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bereken direct de premie voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert u de financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor ZZP’ers en MKB’ers die bijvoorbeeld advies geven. Dit kunnen architecten, ingenieurs, consultants in de zakelijke dienstverlening en ICT-specialisten zijn.

Deze verzekering beschermt uw bedrijf tegen schadeclaims als uw bedrijf wettelijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schade aan anderen die ontstaat door uw bedrijf, uw medewerkers, uw producten of door uzelf.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn de onderneming, medewerkers (ook uitzendkrachten, stagiaires of vrijwilligers), bestuurders, commissarissen en maten. Meewerkende familieleden zijn ook verzekerd.

Daarnaast valt onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

  • Productaansprakelijkheid
  • Werkgeversaansprakelijkheid
  • Inloop

Productaansprakelijkheid

Met productaansprakelijkheid bent u verzekerd voor schade wanneer u aansprakelijk bent voor een door u geleverd gebrekkig product.

Werkgeversaansprakelijkheid

Hiermee bent u verzekerd voor schade aan medewerkers door een bedrijfsongeval of beroepsziekte. Ook arbeid gerelateerde verkeersongevallen te voet of met de fiets zijn verzekerd.
Let op! Is het verkeersongeval veroorzaakt met een (verzekeringsplichtig) motorrijtuig, waarvan de werknemer de bestuurder of passagier is? Dan is dit niet verzekerd.

Inloop

Met inloop verzekert u aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt door handelen of nalaten die voor het aangaan van de verzekering zijn gemaakt.

Bij sommige verzekeraars is met een BAV uw aansprakelijkheid voor schade aan personen door aantasting van het milieu verzekerd. Ook bent dan u verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade aan spullen van anderen als de milieuaantasting is veroorzaakt door een geleverd product die niet door u is geïnstalleerd en de schade plotseling is ontstaan.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3184 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met beroepsaansprakelijkheid. Maar wat is het eigenlijk?

U heeft uw eigen bedrijf, de zaken lopen goed. Er is volop werk en u kunt wat geld opzij zetten om te sparen. Maar wat nu als u aansprakelijk wordt gesteld voor financiële schade? Een klein foutje kan in dit geval grote gevolgen hebben. Zo kan een aansprakelijkheidsstelling flink in de kosten lopen.

In het kort gaat het hier om de aansprakelijkheid die voortvloeit uit fouten van zelfstandigen of ondernemingen bij de uitoefening van onafhankelijke beroepsmatige activiteiten. Beroepsaansprakelijkheid kan dan ook door allerlei zaken ontstaan, zoals nalatigheid, verkeerde inschattingen, verkeerd advies, verzuim etc. De schade die hieruit ontstaat kan dus op u als ondernemer verhaald worden.

Voor het bepalen van beroepsaansprakelijkheid wordt vaak gekeken naar de normen van de beroepsgroep. Oftewel: zou een andere professional met dezelfde kennis en ervaring op dezelfde manier gehandeld hebben met inachtneming van de eisen van goed vakmanschap?

Meer weten over zakelijke verzekeringen? Bekijk onze bedrijfsverzekeringen of neem vrijblijvend contact op voor een verzekeringsadvies.

 

 

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet altijd verplicht. Alleen voor bepaalde beroepen wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vanuit de wet of brancheorganisaties verplicht gesteld.

Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers eisen dat ZZP’ers hun aansprakelijkheid zelf verzekeren, voordat ze bij hen aan de slag mogen gaan.

Wat is er niet verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

U bent niet verzekerd voor schade aan uzelf of uw bedrijf. Ook zuivere vermogensschade (financiële schade, waarbij geen schade aan personen of zaken is ontstaan) is niet verzekerd. Daarnaast zijn onderstaande zaken niet verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

Opnieuw leveren van een product of dienst

Schade en kosten die moeten worden gemaakt omdat de door u verrichte werkzaamheden of diensten opnieuw moeten worden verricht, zijn niet verzekerd.

Juridische hulp

Niet verzekerd zijn de kosten voor rechtsbijstand, een strafproces, tuchtprocedure of geschiloplossing zonder rechter.

Uitloop

Wanneer iemand u aansprakelijk stelt ná beëindiging van de verzekering voor een handelen of nalaten vóór beëindiging van de verzekering dan is dat niet gedekt. U kunt wel de meldtermijn verlengen wanneer u de verzekering beëindigt of wanneer uw bedrijf stopt.

(Lucht)vaartuig of motorvoertuig

Veroorzaakt een (lucht)vaartuig of motorvoertuig schade waarvoor u aansprakelijk bent? Dan is dit niet verzekerd.

Opzet of overtreding

Schade die met opzet door uw medewerkers of uzelf is veroorzaakt, evenals schade die het gevolg is van bewuste overtreding van overheidsvoorschriften is niet verzekerd.

Asbest

Aansprakelijkheid voor een beroepsziekte als gevolg van asbestblootstelling is niet verzekerd. Ook het opruimen en afvoeren van asbest is uitgesloten.

Fraude, strafbare activiteiten, molest

U bent niet verzekerd als u bij het afsluiten van de verzekering of bij een schade fraude pleegt. Of als er bij schade sprake is van criminele of strafbare activiteiten. U bent nooit verzekerd als de schade het gevolg is van molest of een atoomkernreactie.

Dit zijn de belangrijkste zaken die niet verzekerd zijn met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u meer weten? Lees dan altijd de polisvoorwaarden.

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als u een verzekering aanvraagt of als u schade heeft, moet u vragen beantwoorden. U moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet u zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Eenvoudig vergelijken en afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig verzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 00. Wij staan u graag te woord.

Over Diks

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of een zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of een zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bereken direct de premie voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering!