zakelijke-rechtsbijstandverzekering

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Bereken direct de premie voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Op zoek naar een rechtsbijstandverzekering zakelijk voor uw onderneming? Als ondernemer heeft u met meerdere partijen te maken, zoals afnemers, personeel, leveranciers etc. Het inhuren van juridische bijstand is een prijzige post. Voorzie uzelf en uw onderneming daarom van juridische ondersteuning en advies bij zakelijke conflicten met een voordelige zakelijke rechtsbijstandverzekering van diks.nl.

Er zijn veel manieren waarop u als ondernemer betrokken kunt raken bij een juridisch conflict. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp en advies van specialisten bij een onverwacht conflict dat is ontstaan door het verrichten van activiteiten van uw bedrijf of beroep. Ook krijgt u een vergoeding voor de kosten van deze juridische hulp. Dit zijn onder andere proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen.

Waarom een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering voorziet u van juridische ondersteuning bij conflicten met bijvoorbeeld leveranciers of klanten, maar ook bij interne aangelegenheden zoals conflicten met uw personeel. Dergelijke juridische aangelegenheden kunnen vaak uitmonden in complexe en tijdrovende zaken waar veel ondernemers niet de tijd en/ of benodigde kennis voor hebben. Daarom is het raadzaam om een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven af te sluiten. Zo weet u dat u bij eventuele conflicten kunt terugvallen op een juridisch specialist en zorgt deze dat u krijgt waar u recht op heeft.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten

Bij een zakelijke rechtsbijstandverzekering zijn er een aantal zaken standaard verzekerd en er zijn aanvullende dekkingen die u kunt kiezen.
U krijgt juridische hulp bij conflicten over onder andere arbeidsrecht, verzekeringen, vergunningen, milieu, straf- en tuchtzaken, onroerende zaken die door u worden gebruikt, afspraken met leveranciers en klanten of afnemers die niet betalen.

De standaard dekking van een zakelijke rechtsbijstandverzekering bestaat uit:

 • Bedrijfsvoering of beroepspraktijk
 • Incasso
 • Verkeer

De keuzedekkingen bij een zakelijke rechtsbijstandverzekering zijn:

 • Rechtsbijstand voor motorrijtuigen
 • Rechtsbijstand voor particulieren

Bedrijfsvoering of beroepspraktijk

U krijgt juridische hulp bij conflicten die ontstaan door het verrichten van activiteiten van uw onderneming.

Incasso

U bent verzekerd voor incassobijstand. Als bijvoorbeeld een opdrachtgever of klant weigert een factuur te betalen, dan neemt uw verzekeraar het incassotraject van u over.

Verkeer

U krijgt juridische hulp als u schade en persoonlijk letsel wilt verhalen die u in het verkeer heeft opgelopen. Ook krijgt u hulp in strafzaken.

Rechtsbijstand voor motorrijtuigen

Met deze aanvullende dekking krijgt u juridische hulp bij een conflict over motorrijtuigen die u gebruikt voor uw onderneming.

Rechtsbijstand voor particulieren

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is uit te breiden met een particuliere rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking krijgen u en uw gezin juridische hulp bij een conflict over een particulier onderwerp.

Dekkingen zakelijke rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering zakelijk dekt diverse geschillen, die voortvloeien uit de uitoefening van het bedrijf of beroep. Uw onderneming is onder andere gedekt voor juridische ondersteuning en advies bij:

 • Conflicten met afnemers / klanten over geleverde diensten / producten
 • Conflicten met leveranciers over inkoop
 • Conflicten met de overheid (bijvoorbeeld vergunningen)
 • Juridisch advies over personeel
 • Juridisch advies over sociale wetgeving
 • Juridisch advies over koop, huur en onderhoud van bedrijfsruimte

Vaak geldt er een onbeperkte dekkingssom.

U kunt de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven uitbreiden met o.a. de volgende dekkingen:

 • rechtsbijstand bedrijfsmotorrijtuigen
 • rechtsbijstand particulieren voor eigenaren of firmanten

Dekkingsbeperkingen

Er zijn een aantal dekkingsbeperkingen, namelijk:
Voor conflicten die binnen 3 maanden na de ingangsdatum van de verzekering ontstaan, krijgt u geen juridische hulp. Deze wachttijd geldt niet als het gaat om het verhalen van schade aan goederen of personen. Bij incassobijstand moet de vordering tijdens de looptijd van de verzekering of binnen 3 maanden voordat de verzekering is afgesloten, zijn ontstaan.

Bij conflicten vanaf €350,- krijgt u juridische hulp. Bij straf- en tuchtzaken, conflicten over schade in het verkeer en bij incassobijstand geldt er geen minimumbedrag.

Voordelen rechtsbijstandverzekering voor bedrijven

In het kort enkele voordelen op een rij:

 • Juridische ondersteuning bij conflicten met personeel of zakenpartners
 • Juridische ondersteuning als u aangeklaagd wordt
 • Juridische ondersteuning als u stappen wilt ondernemen
 • Ondersteuning bij algemene juridische aangelegenheden

Moet ik als ZZP’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Heeft u problemen met een leverancier? Of heeft u te maken met een langlopende debiteur die maar niet wil betalen? Dan wilt u wellicht juridische stappen ondernemen. Helaas is juridische hulp vrij duur. De kosten kunnen al gauw in de honderden, zo niet, duizenden euro’s lopen. Voor een zzp’er zijn dit al snel hoge uitgaven die u zich niet zomaar kunt veroorloven.

Daarom is er de rechtsbijstandsverzekering voor een zzp-er. Met een dergelijke verzekering kunt u tot een bepaald bedrag de juridische hulp krijgen die u nodig heeft.

Welke meerwaarde heeft een rechtsbijstandverzekering bij een AVB?

Veel ondernemers hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Naast een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) kan het verstandig zijn om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als ondernemer heeft u te maken met veel verschillende partijen. Mocht u aansprakelijk gesteld worden door één of meerdere van deze partijen, zoals klanten of leveranciers, dan dekt een aansprakelijkheidsverzekering meestal deze schade. Mocht u het niet eens zijn met een schade en komt u hier met de tegenpartij zelf niet uit, dan kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Mocht juridische hulp noodzakelijk zijn om een zakelijk conflict op te lossen, dan bent u met een zakelijke rechtsbijstandverzekering verzekerd van juridische hulp en advies. Zonder rechtsbijstandverzekering draait u, als ondernemer, zelf op voor juridische kosten.

Wat is er niet verzekerd met een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

U bent niet verzekerd als u het conflict te laat meldt. Verder zijn opzet en bestaande conflicten ook uitgesloten. Daarnaast krijgt u geen juridische hulp bij conflicten die geen verband houden met de normale of gebruikelijke werkzaamheden van uw bedrijf of beroep. Conflicten over belastingen, zoals een belastingaanslag, heffingen, invoerrechten of accijnzen zijn ook uitgesloten.

Standaard zijn een aantal zaken uitgesloten van dekking. Wanneer u bij het afsluiten van een verzekering of bij schade fraude pleegt, bijvoorbeeld. Of als er bij schade sprake is van opzet of roekeloosheid of criminele en strafbare activiteiten. Molest is ook standaard uitgesloten van dekking.

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als u een verzekering aanvraagt of als u schade heeft, moet u vragen beantwoorden. U moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet u zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Eenvoudig berekenen en afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig premie berekenen. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 12. Wij staan u graag te woord.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3184 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!
Over Diks

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of een zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of een zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bereken direct de premie voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering!