Wat houdt de eigen vervoer verzekering bij een bedrijfsautoverzekering in?

De eigen vervoer verzekering is een aanvullende verzekering op de bedrijfsautoverzekering. Deze dekking kun je bijsluiten als je waardevolle handelsgoederen of gereedschappen in de auto hebt. Doordat ze in de bedrijfsauto liggen zijn ze vaak niet verzekerd op de inventarisverzekering. Ook als het gaat om privé spullen heb je geen volwaardige dekking in de inboedelverzekering.

Bij het verzekeren van je bedrijfsauto tegen diefstal wordt er vaak niet stilgestaan bij het verzekeren van de spullen in de auto. Bij diefstal kun je de schade niet claimen op de bedrijfsautoverzekering. Houd hier rekening mee.

Wat is verzekerd op de bedrijfsautoverzekering en wat niet?

Bij het verzekeren van de bedrijfsauto wordt er uitgegaan van de cataloguswaarde van het voertuig. Dit is de nieuwwaarde op het moment dat de bedrijfsauto uit de fabriek rolt. Kies je ervoor om nog een trekhaak onder de bedrijfsauto te maken, is dit als een accessoire mee te verzekeren. De trekhaak vormt een onderdeel van de bedrijfsauto. Alles wat geen onderdeel vormt is dus niet verzekerd op de bedrijfsautoverzekering. Bijvoorbeeld gereedschap valt er dus duidelijk niet onder.

Spullen meeverzekeren op de eigen vervoer verzekering

Met deze aanvullende verzekering kun je diefstal uit de bedrijfsauto meeverzekeren. De uitkering bedraagt maximaal €5.000. Het kan ook gaan om goederen die naar relaties gebracht worden. Let wel goed op de voorwaarden die de verzekeraar stelt.  Onder voorwaarden geldt de dekking ook voor de nacht. De verzekeraar zal hiervoor wel eisen stellen aan de beveiliging.

Is de eigen vervoer verzekering een nuttige toevoeging?

Particulieren die weinig waardevolle spullen in de bedrijfsauto laten liggen kunnen twijfelen over de noodzaak. Bij zakelijk gebruik ligt er vaak toch wel voor een hoge waarde in de bedrijfsauto. De aanvullende verzekering kost je maar een paar euro’s per maand. Bij diefstal van of uit de bedrijfsauto ben je blij met deze aanvullende dekking.

Klanten over een bedrijfsautoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 22 reviews
Jasmijn
Echt super goed geholpen net!
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top

Bereken online de premie voor een bedrijfsautoverzekering!