bestelautoverzekering

Bedrijfsautoverzekering afsluiten

Bedrijfsauto direct afsluiten!

Direct online afsluiten
Duidelijke voorwaarden
14 dagen bedenktijd

Klanten over een bedrijfsautoverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 21 reviews
Wiren
Heel snel en gemakkelijk verzekerd. Goedbezig ga zo door.
Antje
Snelle redacties gehad top
D
Ideaal alles via mail

Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering kun je zelf. Je gaat natuurlijk niet voor een willekeurige verzekeraar zonder eerst te vergelijken. Je wilt namelijk de meest uitgebreide verzekering voor je bedrijfsauto, maar het moet wel goed betaalbaar blijven. Deze combinatie is goed mogelijk, namelijk door het berekenen van de premie op Diks.nl. Na het vergelijken kun je gelijk een bedrijfsautoverzekering afsluiten.

Onterecht wordt vaak gedacht dat het verzekeren ingewikkeld is. Vroeger moest premie berekend worden vanuit tarievenboekjes waarbij er ook nog verschillende afhankelijkheden waren. Dat hoeft tegenwoordig niet meer. De tarieven zijn tegenwoordig verwerkt in websites. Je hoeft dus niet meer naar de plaatselijke tussenpersoon. Sterker nog, door zelf te vergelijken neem je ook de verzekeraars mee die lage premies in rekening brengen.

Waar en hoe begin je?

Zelf een bedrijfsautoverzekering afsluiten doe je aan de hand van het kenteken. Deze voer je in op onze website en de rest wijst voor zich. Er worden namelijk nog een aantal gegevens opgevraagd om in te schatten wat het risico voor de verzekeraar is. Het zijn eenvoudige vragen die je uit je hoofd kunt beantwoorden. Je hoeft niet je hele administratie door.

Waar is premie voor de bedrijfsautoverzekering van afhankelijk?

Er zijn meerdere factoren die meewegen bij het bepalen van de hoogte van de premie. Het hangt bijvoorbeeld af van jouw postcode en leeftijd, maar ook van het aantal schadevrije jaren. Ook factoren van de bedrijfsauto wegen zwaar mee. Hierbij kun je denken aan het bouwjaar, de waarde en het gewicht van de auto. Het maakt ook verschil hoe de bedrijfsauto wordt gebruikt. Bijvoorbeeld voor een koeriersbedrijf ligt de premie hoger dan voor een bedrijfsauto voor het vervoeren van werknemers naar bouwlocaties. De belangrijkste premiebepalende factor is de gewenste dekking.

Welke verzekeringsvorm kies je?

Er zijn drie standaarddekkingen waar je tussen kunt kiezen, namelijk:

De WA bedrijfsautoverzekering kies je voor een bedrijfsauto met maar een geringe waarde. Je gaat een voertuig van €2.500 aan waarde niet tegen een premie van €1.000 per jaar of meer verzekeren. Heeft jouw bedrijfsauto een hogere dagwaarde? Dan kun je de WA + beperkt casco of de all risks overwegen. De all risks bedrijfsautoverzekering wordt meestal gekozen voor nieuwe bedrijfsauto’s tot deze een paar jaren oud zijn.

Kun je de BTW verrekenen?

Als de auto zakelijk wordt gebruikt, kun je de waarde van de auto exclusief BTW verzekeren. Dit scheelt weer in premie, want het maakt een groot verschil voor de dagwaarde.

Bedrijfsauto direct afsluiten!