Autoverzekering youngtimer

Youngtimer verzekering

Vanaf 25 jaar en ouder
Vanaf 25 jaar en ouder
tot 7500 km gebruik
tot 7500 km gebruik
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Een youngtimerverzekering is goedkoper dan de reguliere autoverzekering. Of een auto als youngtimer wordt gezien, verschilt per verzekeraar en hangt af van leeftijd, merk en gebruik.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor een youngtimer verzekering?

Een youngtimer verzekering wordt maar door een klein aantal verzekeraars aangeboden. Als uw auto aan bovenstaande punten voldoet, kunt u de speciale youngtimer verzekering afsluiten. Voor het afsluiten van deze verzekering is een taxatierapport nodig. Dit heeft ermee te maken dat u bij total loss de taxatiewaarde vergoed krijgt. Bij een reguliere autoverzekering krijgt u normaal gesproken bij total loss de dagwaarde.

Een ander voordeel van een youngtimer verzekering is dat u vaak minder premie betaalt dan bij een reguliere autoverzekering. Er wordt door de verzekeraar rekening gehouden met het feit dat u de auto hobbymatig gebruikt en weinig kilometers maakt.

Dekkingen youngtimer verzekering

De mogelijke dekkingen voor een youngtimer verzekering zijn:

  • WA-verzekering
  • WA-beperkt casco verzekering
  • Allrisk verzekering

De WA-verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht voor iedere autobezitter. Deze dekking zorgt voor het compenseren van schade door aansprakelijkheid aan de tegenpartij.

Met de WA-beperkt casco verzekeringΒ krijgt u ook brandschade, ruitbreuk en schade door een aanrijding met loslopende dieren uitgekeerd.

De Allrisk verzekering is de meest uitgebreide dekking. Hiermee wordt schade aan uw eigen voertuig door aanrijdingen ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Verder is vandalismeschade ook verzekerd bij de allrisk verzekering.
De allrisk verzekering is de meest logische keuze voor auto’s tot 6 jaar oud.

Naast bovenstaande dekkingen is het mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit zijn bijvoorbeeld de ongevallen inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering.

Autoverzekering youngtimer

Bij het kiezen van de autoverzekering voor uw youngtimer moet u goed op de aanvullende voorwaarden letten die de verzekeraar stelt. Er kunnen beperkingen zijn in het aantal kilometers dat u per jaar mag rijden. Soms kunt u uw youngtimer alleen goedkoper verzekeren als tweede auto. Bij een autoverzekering voor een tweede auto is het bezit van een auto voor dagelijks gebruik verplicht. Dat wil zeggen dat u de youngtimer alleen op hobbymatig vlak mag gebruiken en maximaal 7500 kilometer per jaar mag rijden.

Omdat een youngtimer een relatief jonge auto is, kunt u deze auto ook voor dagelijks gebruik verzekeren. U kunt onderaan deze pagina direct de premie voor uw auto berekenen en desgewenst de autoverzekering afsluiten.

Diks Verzekeringen

Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebasseerd op 260 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
s
In mijn beleving een kleinschalig bedrijf, waardoor het contact persoonlijk voelt
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Juri
Snel en gemakkelijk geholpen via de Facebook chat. De medewerker hield mij goed op de hoogte tijdens het proces en de aanvraag is binnen no time geaccepteerd waardoor de auto snel kon worden geleverd. Perfect!
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Theo Sluiters
Direct contact snel en goed

Bereken direct de premie van uw youngtimer verzekering!