youngtimerverzekering

Youngtimer verzekering

Bereken direct de premie van uw youngtimerverzekering!

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

Een youngtimerverzekering is goedkoper dan de reguliere autoverzekering. Of een auto als youngtimer wordt gezien, verschilt per verzekeraar en hangt af van leeftijd, merk en gebruik.

De youngtimer is de benaming voor voertuigen, meestal personenauto’s, die nog niet oud genoeg zijn om als oldtimer te worden beschouwd. Een youngtimer is dus eigenlijk een ‘jonge oldtimer’, meestal zijn dit auto’s van 15 tot 25 jaar. Een youngtimer verzekering wordt maar door een klein aantal verzekeraars aangeboden.

Dekkingen Youngtimer verzekering

De mogelijke dekkingen voor een youngtimer verzekering zijn:

  • WA-verzekering
  • WA-beperkt casco verzekering
  • Allrisk verzekering

De WA-verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht voor iedere autobezitter. Deze dekking zorgt voor het compenseren van schade door aansprakelijkheid aan de tegenpartij.

Met de WA-beperkt casco verzekering krijgt u ook brandschade, ruitbreuk en schade door een aanrijding met loslopende dieren uitgekeerd.

De Allrisk verzekering is de meest uitgebreide dekking. Hiermee wordt schade aan uw eigen voertuig door aanrijdingen ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Verder is vandalismeschade ook verzekerd bij de allrisk verzekering.
De allrisk verzekering is de meest logische keuze voor auto’s tot 6 jaar oud.

Naast bovenstaande dekkingen is het mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit zijn bijvoorbeeld de ongevallen inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering.

Autoverzekering youngtimer

Bij het kiezen van de autoverzekering voor uw youngtimer moet u goed op de aanvullende voorwaarden letten die de verzekeraar stelt. Er kunnen beperkingen zijn in het aantal kilometers dat u per jaar mag rijden. Soms kunt u uw youngtimer alleen goedkoper verzekeren als tweede auto. Bij een autoverzekering voor een tweede auto is het bezit van een auto voor dagelijks gebruik verplicht. Dat wil zeggen dat u de youngtimer alleen op hobbymatig vlak mag gebruiken en maximaal 7500 kilometer per jaar mag rijden.

Omdat een youngtimer een relatief jonge auto is, kunt u deze auto ook voor dagelijks gebruik verzekeren. U kunt onderaan deze pagina direct de premie voor uw auto berekenen en desgewenst de autoverzekering afsluiten.

Diks Verzekeringen

Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie van uw youngtimerverzekering!