Wat houdt voorlopige dekking in?

Binnen een paar minuten kun je een autoverzekering afsluiten op het internet. In eerste instantie krijg je voorlopige dekking. Wat houdt dat precies in, en kan de aangevraagde autoverzekering alsnog worden afgewezen?

Na het aanvragen van een autoverzekering gaat de verzekeraar de aanvraag eventueel nog beoordelen. Nadat deze is goedgekeurd, krijg je de polis toegestuurd. Dat kan schriftelijk, maar toesturen via de e-mail komt steeds vaker voor. Toch is het vaak wenselijk dat de autoverzekering direct in gaat. Daar is de voorlopige dekking voor bedacht. Direct na het online aanvragen van de autoverzekering krijg je een e-mail met de bevestiging van de aanvraag.

Niet altijd wordt er gelijk een voorlopige dekking afgegeven

Na het beantwoorden van een paar vragen is de verzekering al afgesloten. Toch gaat het niet altijd eenvoudig. Stel, je hebt een keer rijontzegging gehad. Dit kan een probleem vormen voor het afsluiten van een autoverzekering. Hierdoor krijg je mogelijk geen voorlopige dekking. De aanvraag moet in dat geval namelijk door een acceptant van de verzekeraar beoordeeld worden. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook als je een strafblad hebt of als je negatieve schadevrije jaren hebt. In dat soort gevallen krijg je niet direct een voorlopige dekking, maar na beoordeling kun je alsnog dekking krijgen.

Ondanks de voorlopige dekking toch nog afgewezen worden

In principe is het mogelijk dat je een voorlopige dekking hebt gekregen, maar de verzekeraar wijst jou toch af voor de verzekering. In de praktijk komt het weinig voor, maar het is mogelijk. Wat vaker gebeurt is dat je in het online aanvragen al vast loopt. In dat geval neemt de verzekeraar contact met jou op om de opties door te spreken, of je wordt online of via een mail al afgewezen. Afhankelijk van de reden van afwijzing kun je het nog bij een andere verzekeraar proberen.

Wat als verzekeraars jouw auto niet willen verzekeren?

In sommige gevallen is het lastiger om jouw auto te verzekeren, maar er zijn ook in dat geval mogelijkheden. Bij Geennee.nl kun je terecht voor een autoverzekering als je bij verzekeraars tegen de muur aanloopt. Jouw auto moet verzekerd worden, dus er moet iets geregeld worden. In een uiterste geval kun je terecht bij De Vereende. Dit is een verzekeraar voor moeilijk te verzekeren risico’s. Je kunt ook op Geennee.nl terecht voor het verzekeren van andere motorrijtuigen, zoals een motor of een scooter.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering

  • Weet ik niet