Wat moet ik doen met mijn verzekering als ik mijn auto heb verkocht?

Op het moment dat u een auto op naam krijgt, rust er op u ook een verzekeringsplicht. Zodra de auto verkocht is, kunt u de verzekering beëindigen. Hoe doet u dat en wat gebeurt er met de autoverzekering?

Als eigenaar van een auto bent u verplicht om de auto minimaal tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Ook als de auto niet op de openbare weg komt, heeft u nog steeds een verzekeringsplicht. De controle hierop is eenvoudig. Verzekeraars leveren gegevens aan over welke kentekens ze verzekerd hebben. Dit bestand kan vergeleken worden met het bestand waarin staat wie welk kenteken op naam heeft. Komt een kenteken niet in beide bestanden voor? Dan klopt er iets niet. Is uw auto verkocht? Dan wordt de koppeling van uw naam aan het kenteken verbroken. Per de verkoopdatum kunt u de verzekering beëindigen of opschorten.

Wat gebeurt er als uw auto verkocht is?

Nadat uw auto verkocht is, krijgt u een vrijwaringsbewijs. Hiermee kunt u aantonen dat de auto niet meer op uw naam staat. De verzekeringsplicht ligt nu bij de nieuwe eigenaar. Met het vrijwaringsbewijs kunt u uw autoverzekering beëindigen of opschorten. Welke van de twee opties u kiest, hangt af van uw eigen voorkeur. We lichten de opties hieronder toe.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekering!