Hoe kan ik een nieuw vrijwaringsbewijs opvragen?

Bent u uw vrijwaringsbewijs kwijt? Dan is het belangrijk dat u een nieuw vrijwaringsbewijs opvraagt. Het vrijwaringsbewijs is namelijk uw bewijs dat de auto van eigenaar is gewisseld en u niet meer aan de voertuigverplichtingen hoeft te voldoen. Voertuigverplichtingen zijn bijvoorbeeld de APK, wegenbelasting en minimaal een WA-autoverzekering. Op Diks.nl leest u hoe u een nieuw vrijwaringsbewijs kunt opvragen!

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat nodig voor het opvragen van een nieuw vrijwaringsbewijs?

Als u online een nieuw vrijwaringsbewijs aanvraagt, heeft u uw DigiD-inloggegevens nodig. Zodra u bent ingelogd, krijgt u makkelijk toegang tot de informatie. Als u het nieuwe vrijwaringsbewijs schriftelijk aanvraagt, stuurt u een aantal persoonsgegevens mee, zoals uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum, de datum van betaling en het rekeningnummer waarmee u de betaling doet. Verder heeft u geen documenten nodig.

U kunt ook iemand anders machtigen om namens u het verzoek in te dienen bij de RDW. De gemachtigde kan in dat geval naar een RDW-balie gaan en moet de volgende documenten meenemen:

  • Een door u ondertekende schriftelijk machtiging
  • Een kopie van uw legitimatiebewijs
  • Origineel legitimatiebewijs van de gemachtigde zelf

De gemachtigde krijgt het overzicht van de gegevens niet mee. De RDW stuurt deze naar het adres en de woonplaats waarmee u in het kentekenregister geregistreerd staat.

Nieuwe auto? Sluit een autoverzekering af via Diks Verzekeringen!

Heeft u zelf een nieuwe auto gekocht? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. U bent verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Op Diks.nl vindt u de beste dekkingen en scherpste premies. U kunt eerst verschillende verzekeraars vergelijken in onze online vergelijkingstool. Zodra u uw autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Het vinden van de juiste autoverzekering is niet niks. Daarom staan onze verzekeringsspecialisten altijd voor u klaar. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. Stuurt u ons liever een bericht? Geen probleem! U kunt altijd contact met ons opnemen via WhatsApp, Messenger of de chatfunctie op onze website.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!