Voorlopige dekking: wat houdt dat in?

U heeft online of telefonisch een autoverzekering aangevraagd en krijgt een mail dat er een voorlopige dekking is afgegeven. Wat houdt dat precies in en waarom heet dit een voorlopige dekking?voorlopige-dekking-autoverzekering

Na het aanvragen van een autoverzekering gaat de verzekeraar de aanvraag beoordelen. In de meeste gevallen is het wenselijk dat de autoverzekering direct in gaat. Om deze reden is de voorlopige dekking bedacht.

Autoverzekering met voorlopige dekking

Een autoverzekering met voorlopige dekking wil zeggen dat u volwaardig bent verzekerd. In principe is de autoverzekering dus al ingegaan, maar de definitieve acceptatie en de polis volgen nog. Rijdt u onverhoopt al schade tijdens de voorlopige dekking, dan is uw auto gewoon verzekerd.

Na aanvraag van de autoverzekering gaat de verzekeraar de aanvraag beoordelen en bij akkoord de voorlopige dekking omzetten in een definitieve dekking. Gemiddeld is dit binnen 1 uur afgerond en in veel gevallen zelfs al binnen 10 minuten. Dit kan maximaal 48 uur duren.

Zodra de acceptatie is afgerond, ontvangt u per e-mail direct bericht en zal de polis binnen 1 week worden toegezonden. Houd hiervoor uw e-mail goed in de gaten.

Het kan voorkomen dat uw aanvraag voor de autoverzekering, na het krijgen van een voorlopige dekking, alsnog wordt afgewezen.  In dat geval nemen wij contact met u om de mogelijkheden te bekijken. Het is afhankelijk van de reden van afwijzing of het zin heeft om bij een andere verzekeraar te proberen een autoverzekering aan te vragen.

Voorlopige dekking autoverzekering

Na het beantwoorden van een aantal vragen is uw autoverzekering in principe al afgesloten. Er wordt echter niet altijd een voorlopige dekking op uw autoverzekering gegeven. Het kan een probleem vormen wanneer u een keer een rijontzegging heeft gehad. Hierdoor krijgt u mogelijk geen voorlopige dekking. Een acceptant van de verzekeraar zal de aanvraag dan moeten beoordelen. Er zijn meerdere redenen waardoor er mogelijk geen voorlopige dekking door de verzekeraar wordt afgegeven. Dit geldt bijvoorbeeld ook als u een strafblad heeft of negatieve schadevrije jaren. Na beoordeling is het alsnog mogelijk om dekking te krijgen.

Geen dekking mogelijk: De Vereende

Is er geen dekking mogelijk bij de door u geselecteerde verzekeraar? Uw auto moet verzekerd worden. Er zijn ook in dat geval mogelijkheden. De Vereende biedt mogelijk uitkomst. Dit is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De premie ligt hoger dan bij een reguliere autoverzekering. Daarnaast heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Het eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan.

Diks Verzekeringen is een tussenpersoon van De Vereende. Dit betekent dat u via ons een autoverzekering af kunt sluiten bij De Vereende. Ook voor het verzekeren van andere motorrijtuigen kunt u daar terecht.

Lees ook:

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!