Kan ik een auto verzekeren voor een kind?

Tegenwoordig kan een autorijbewijs al behaald worden op 17-jarige leeftijd. Veel jongeren kiezen er vervolgens voor een eigen auto aan te schaffen. Zij lopen echter tegen hoge premies aan. Het kan zelfs zijn dat verzekeringsmaatschappijen de aanvraag voor een autoverzekering weigeren. Waarom dan? Het risico van het verzekeren van een jongere is bewezen hoog. Jonge personen krijgen vaker ongelukken en rijden vaker schade. Het afsluiten van een autoverzekering voor uw kind lijkt dan geen slecht idee. Maar wat zijn de mogelijkheden in dit kader? Mag u dit zomaar doen?

Wat mag wel en wat mag niet?

Wilt u een auto verzekeren voor uw kind? Dit is niet vanzelfsprekend mogelijk. Hieronder bespreken we een constructie die niet toegestaan is en een constructie die wel toegestaan is.

De constructie samenwonend met kind ✖

Het is toegestaan om als samenwonende partner de auto van de andere partner op eigen naam te zetten. Dit geldt dus ook voor de verzekering. Dit is echter niet toegestaan in de constructie ouder-kind.

Kinderen meeverzekeren ✔

Wat wel kan: een kind, dat nog geen 18 jaar is, meeverzekeren. In zo’n geval blijft de ouder aangemerkt als ‘regelmatige bestuurder’ op de polis. Er zal wel een melding bij de verzekeraar moeten worden gedaan dat er een 2Drive persoon in het voertuig rijdt. In de meeste gevallen zal dit niet resulteren in een premie verhoging. Het fijne is wel dat uw kind op deze manier schadevrije jaren opbouwt. Wist u dat sommige verzekeraars zelfs korting bieden bij deze constructie? Op die manier wordt deze optie aantrekkelijker.

Wat te doen?

Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? Bereken dan de premie voor het verzekeren van de auto voor uw kind.

Vragen over auto verzekeren voor kind? Diks verzekeringen staat voor u klaar

Hopelijk weet u door dit artikel beter wat uw mogelijkheden zijn als u een autoverzekering wilt afsluiten voor uw kind. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen met ons. Vul ons contactformulier in of bel direct naar 088 – 688 3710. Wij helpen u graag met het afsluiten van de juiste autoverzekering voor uw kind.

In 4 stappen autoverzekeringen vergelijken

  • Weet ik niet