Kan ik opnieuw een autoverzekering na wanbetaling afsluiten?

Het kan iedereen een keer overkomen dat u vergeet de premie van uw autoverzekering (op tijd) te betalen.
Wellicht staat er, op dat moment, onvoldoende saldo op uw bankrekening waardoor u deautoverzekering-na-wanbetaling premie niet betaalt of niet kunt betalen. Wanneer u één keer niet of te laat de premie betaalt, zult u niet gelijk als wanbetaler worden gezien. Blijft de betaling langere tijd uit dan kan dit gevolgen hebben voor de toekomst.

In eerste instantie ontvangt u een herinnering van de verzekeraar dat de premie nog niet is betaald. Na de eerste herinnering ontvangt u een tweede herinnering en daarna eventueel nog een aanmaning. Wanneer de betaling uitblijft, kan de verzekeraar uw autoverzekering opschorten. Hiermee wordt de verzekering nog niet beëindigd, maar ‘bevroren’. Dat betekent dat u vanaf dat moment niet meer verzekerd bent en als wanbetaler zal worden gezien. Ook bij de RDW wordt geregistreerd dat de auto niet meer verzekerd is.

Betaalt u alsnog? Dan zal de verzekeraar de autoverzekering op de dag van betaling of een dag na de betaling weer in laten gaan.

Autoverzekering wanbetaler

Een autoverzekering afsluiten als wanbetaler is een stuk moeilijker. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering moet u vragen beantwoorden over eerdere verzekeringen. Zo is één vraag bijvoorbeeld: ‘Is u wel eens een verzekering geweigerd of opgezegd?’. Indien u deze vraag met ‘Ja’ beantwoordt, zal uw verzoek hoogstwaarschijnlijk worden afgewezen. Door verzekeraars wordt wanbetaling namelijk zwaar aangerekend. Het heeft geen zin om dit te verzwijgen. De meeste gegevens staan namelijk opgeslagen in een databank die beschikbaar is voor alle verzekeraars. Daarnaast pleegt u fraude wanneer u de vragen die u gesteld worden niet naar waarheid invult.

Toch biedt Diks Verzekeringen wel mogelijkheden om een autoverzekering af te kunnen sluiten na wanbetaling.

Autoverzekering voor wanbetalers

Door omstandigheden kan het iedereen overkomen. Wanneer het niet lukt om uw auto te verzekeren bij een reguliere verzekeraar biedt Diks Verzekeringen een oplossing. Het is mogelijk om een verzekering bij De Vereende aan te vragen. Via de website geennee.nl kunt u zonder problemen een autoverzekering afsluiten. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de autoverzekering altijd accepteren. Ook heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De premie zal hoger zijn dan bij een reguliere autoverzekering, maar uw verzekeringsaanvraag zal altijd geaccepteerd worden, ongeacht uw verleden. Dus ook na wanbetaling kunt u opnieuw een autoverzekering afsluiten!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700

Klanten over een autoverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 223 reviews
Chris
Goed
Aart Roelofs
Prima geholpen en lekker snel
Annelies
Snelle service en aardige medewerkers.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!