Wat is het eerste deel van de tenaamstellingscode?

Bij de kentekencard van uw auto hoort een tenaamstellingscode. Een tenaamstellingscode is uniek en toont aan dat u daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar bent van de auto. De code bestaat uit twee delen: het eerste en het tweede deel van de tenaamstellingscode. U heeft de tenaamstellingscode nodig op het moment dat u uw auto wilt verkopen, slopen, schorsen, inruilen of uitvoeren. Op Diks.nl leest u alles over het eerste deel van de tenaamstellingscode voor uw auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Eerste deel tenaamstellingscode kwijt

Zoekt u het eerste deel van de tenaamstellingscode, maar bent u het tenaamstellingsbewijs kwijt? Dan kunt u een nieuwe code aanvragen bij de RDW. U bent niet de enige die de tenaamstellingscode kwijtraakt: volgens de RDW worden er ieder jaar ongeveer 200.000 nieuwe tenaamstellingscodes aangevraagd. Het tenaamstellingsbewijs gaat verloren tijdens een verhuizing of de brief met het tweede deel wordt per ongeluk weggegooid. Als een voertuig van eigenaar wisselt, raakt de tenaamstellingcode ook regelmatig kwijt. Dit is vooral vervelend als u net op het punt stond om de auto over te schrijven. Gelukkig kunt u direct een nieuwe tenaamstellingscode downloaden als u inlogt met uw DigiD.

Hoe kan ik het eerste deel van de tenaamstellingscode opnieuw aanvragen?

Als u het eerste deel van uw tenaamstellingscode kwijt bent, zult u een hele nieuwe code moeten aanvragen. U kunt niet alleen het eerste deel opnieuw aanvragen. Gelukkig gaat het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode heel gemakkelijk. U kunt de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar ‘Tenaamstellingscode auto kwijt’ en log in via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’
  2. Log in met uw DigiD.
  3. Betaal de kosten van €1,- met iDeal
  4. Vervolgens krijgt u twee e-mails van de RDW. In de tweede mail staat de link naar uw nieuwe tenaamstellingscode

De nieuwe tenaamstellingscode blijft 40 dagen staan. Download hem daarom direct en sla hem goed op.  Zodra u uw nieuwe tenaamstellingscode heeft is de oude code niet meer geldig.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!