Speciale autoverzekering voor vrouwen: mogen verzekeraars hierop inspelen?

Mogen verzekeraars een speciale autoverzekering voor vrouwen aanbieden omdat zij veiliger rijden? Eigenlijk maakt het antwoord niet uit. Verzekeraars mogen namelijk geen onderscheid maken in de hoogte van de premie gebaseerd op het geslacht, en dat doen ze ook niet. Er zijn speciale autoverzekeringen voor vrouwen, maar ook mannen kunnen deze verzekeringen afsluiten. En tegen dezelfde premie.

Statistisch is aangetoond dat vrouwen veiliger autorijden. Maar ze veroorzaken wel vaker een autoschade. In euro’s uitgedrukt is de schadelast van mannen hoger. Verzekeraars zijn onder de streep dus meer kwijt aan schades door mannen. Dit zijn gegevens waar verzekeraars niets mee kunnen, want een premieonderscheid op geslacht is niet toegestaan vanuit Brussel. Er mag bijvoorbeeld wel onderscheid gemaakt worden op waar je woont en op leeftijd.

Vraag naar speciale autoverzekeringen voor vrouwen

Onna Onna en Zijrijdtbeter.nl zijn twee verzekeraars die zich met de autoverzekering richten op de vrouwelijke automobilist. Zij maken hun autoverzekeringen interessant voor deze doelgroep door de verzekeringen af te stemmen op de wensen van vrouwen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verzekeren van een gestolen handtas uit de auto en het gratis laten vervangen van lampjes en het controleren van de bandenspanning. De autoverzekeringen suggereren premievoordeel voor vrouwen, maar het voordeel zit slechts in de bijkomende dekkingen. De bijkomende dekkingen zijn voor sommige vrouwen interessant, anderen zullen het eerder denigrerend vinden. Inmiddels zijn Onna Onna en Zijrijdtbeter.nl gestopt.

Vergelijk meerdere verzekeraars met elkaar

Bij het verzekeren van je auto wil je de beste dekking en service tegen de laagste premie. Online kun je eenvoudig tientallen autoverzekeringen in één keer met elkaar vergelijken. In eerste instantie gebeurt dit op basis van de premie, maar ook de dekking in de autoverzekering en de kwaliteit van de verzekeraar krijg je inzicht in. Je kunt beter tientallen verzekeraars onderling vergelijken dan je richten op verzekeraars die de suggestie wekken er speciaal voor jou te zijn. Bij het vergelijken kun je ook de autoverzekering kiezen die het beste past bij jouw verzekeringsbehoefte.

Overweeg je een autoverzekering bij één van de verzekeraars gericht op vrouwen? Vergelijk de premie wel eerst met de premie die andere verzekeraars rekenen. Waarschijnlijk ben je voordeliger uit bij de verzekeraar die zich niet op één specifieke doelgroep richt.

Lees ook:

Negatieve schadevrije jaren op je naam? Wat nu?

Hoe verzeker je een auto in het weekend?

Autoverzekering – wanneer biedt de verzekeraar geen dekking?

uitstekende lading

Uitstekende lading: wat zijn de regels?

Als u een groot object vervoert, dat groter is dan uw auto, aanhangwagen of...

Lees meer
taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer
Autoverzekering voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!