Hoe kan je schadevrije jaren slim inzetten?

Heb je meerdere motorrijtuigen of heb je meerdere motorrijtuigen gehad? Wist jij dat je geld kunt besparen door het schuiven met schadevrije jaren? Je hebt bijvoorbeeld 10 jaren opgebouwd in je motorverzekering en 3 schadevrije jaren in je autoverzekering. Je kunt de schadevrije jaren ook wisselen.

Schadevrije jaren heb je op naam, maar zolang ze vastzitten in een verzekering kun je ze niet anders gebruiken. Je kunt de jaren wel uit de verzekering halen, maar dat heeft alleen zin als je er een betere bestemming voor hebt.

Hoe kan het schuiven met schadevrije jaren een korting geven?

Stel je hebt een oude motor waar je af en toe op rijdt. De motor is WA verzekerd en er zijn 10 schadevrije jaren opgebouwd. Je betaalt voor de verzekering maar €15 per maand. Daarnaast heb je een relatief nieuwe gezinsauto waar je de WA-cascoverzekering voor afgesloten hebt. Hierin zitten maar 3 schadevrije jaren. De premie voor deze verzekering komt op €45 per maand. Je kunt de jaren in de motorverzekering er beter uithalen en weer gebruiken voor de autoverzekering. Dit geeft jou een besparing van €20 per maand. Door deze actie stijgt de premie voor de motorverzekering, maar de stijging blijft beperkt tot een paar euro.

Hoe pak ik het aan?

Je kunt het verzoek neerleggen bij de verzekeraar. Het is de vraag of de verzekeraar hieraan wil meewerken. Het is namelijk een ingrijpende administratieve handeling. Je kunt het ook anders aanpakken. Vergelijk de verzekeringen en kies de verzekeraar met het beste voorstel. Vervolgens kun je de bestaande verzekering opzeggen en je bent daarna zelf de baas over de schadevrije jaren. Je kunt op deze manier de jaren in de motorverzekering overzetten naar de auto. Grote kans dat het voordeel nog hoger uitvalt dan vooraf verwacht door het vergelijken.

Profiteren van de tweede autoregeling

Het verzekeren van een tweede gezinsauto kan goedkoop met de tweede autoregeling. Je verzekert de tweede auto bij de verzekeraar waar ook de eerste auto verzekerd is. Bij het bepalen van de korting in de tweede autoverzekering houdt de verzekeraar dan rekening met de in de eerste autoverzekering opgebouwde jaren. Heeft de autoverzekering van je eerste auto geen tweede autoregeling? Een goede reden om over te stappen naar een andere verzekeraar. Het voordeel is namelijk groot.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!