Wat is een malusregistratie?

U krijgt een malusregistratie als u negatieve schadevrije jaren hebt op uw autoverzekering. U heeft dan minder dan 0 schadevrije jaren. Het opbouwen van schadevrije jaren zorgt voor korting op uw autoverzekering. Dit wordt ook wel no-claim korting genoemd. Om de no-claim korting te bepalen, gebruiken verzekeraars een bonus malus ladder. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de korting. Elk jaar dat u geen schade claimt bij de verzekeraar, stijgt u een trede op de ladder. Als u wel schade claimt, daalt u op de bonus malus ladder. Bij elke verzekeraar valt u 5 schadevrije jaren terug per geclaimde schade. Deze terugval is bij iedere verzekeraar gelijk. De korting of toeslag kan echter wel verschillen.

Als u meerdere schades claimt en dus daalt op de bonus malus ladder, krijgt u geen korting maar betaalt u juist een toeslag op de premie. Dit wordt malus genoemd. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als u meerdere schades per verzekeringsjaar claimt.

Malusregistratie autoverzekering

Negatieve schadevrije jaren zorgen voor een duurdere autoverzekering. Het afsluiten van een autoverzekering kan problemen opleveren en ook met het overstappen naar een andere autoverzekering moet u voorzichtig zijn. Schadevrije jaren zijn namelijk gekoppeld aan uw autoverzekering. Het opzeggen van uw autoverzekering zorgt er niet voor dat van uw negatieve schadevrije jaren af bent. Schadevrije jaren worden genoteerd in een centrale database voor verzekeraars, genaamd Roy-Data. Met een malusregistratie kunt u niet bij alle verzekeraars terecht. Voor het vergelijken van autoverzekeringen kunt u gebruik maken van de website www.geennee.nl. Indien u niet bij een reguliere verzekeringsmaatschappij terecht kunt, biedt De Vereende uitkomst. Dit is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende accepteert uw autoverzekering, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere maatschappij.

Een autoverzekering afsluiten met een malusregistratie

Ook met negatieve schadevrije jaren kunt u een autoverzekering afsluiten via diks.nl.
Heeft u vragen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Autoverzekering geweigerd? Vraag hier een verzekering aan!

  • Weet ik niet