Bouwt u schadevrije jaren op met een leaseauto?

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor private lease. Door middel van private lease een nieuwe auto rijden zonder zelf een autoverzekering af te hoeven sluiten, klinkt bijna te mooi om waar te schadevrije-jaren-leaseautozijn. U betaalt geen onderhoudskosten, afschrijving, wegenbelasting en verzekeringspremie. Dat betekent echter niet dat u met private lease goedkoop uit bent. Wat gebeurt er met uw opgebouwde schadevrije jaren en bouwt u ook schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

Schadevrije jaren private lease

Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil. Door schadevrij te rijden, kunt u bij de meeste verzekeraars een korting van 70 tot 80 procent opbouwen. Gedurende het verzekeringsjaar geen schade claimen op uw autoverzekering geeft u recht op één schadevrij jaar. Wanneer u schade claimt, verliest u schadevrije jaren. In principe is degene op wiens naam de autoverzekering staat de eigenaar van de schadevrije jaren.

Bij private lease, of wanneer u in een auto van de zaak rijdt, hoeft u zelf geen autoverzekering af te sluiten. Toch kan het u voordeel opleveren om uw opgebouwde schadevrije jaren in te brengen. Veel leasemaatschappijen rekenen namelijk een opslag op het standaardtarief als u geen of maar een paar schadevrije jaren heeft. Bekijk van tevoren goed wat leasemaatschappijen nodig hebben om het aantal schadevrije jaren aan te kunnen tonen.

Met private lease bouwt u officieel geen schadevrije jaren op. Na afloop van de leaseperiode kunt u bij het leasebedrijf een verklaring opvragen waaruit blijkt dat u schadevrij heeft gereden tijdens de leaseperiode.

Schadevrije jaren leaseverklaring

Leasemaatschappijen kunnen na het inleveren van de auto een zogenaamde leaseverklaring afgeven. Hierin staat hoeveel jaar er met de auto is gereden en hoeveel schades er veroorzaakt zijn. Bij leaseauto’s is het gebruikelijk om alle schades, ook de kleine schades, te claimen. Hierdoor valt de leaseverklaring voor een leaserijder vaak niet goed uit. Er vindt bij leasen geen overdracht van schadevrije jaren plaats, maar de leaseverklaring kan wel gebruikt worden om schadevrij rijden aan te tonen. Dit is van belang als u na deze periode opnieuw een auto wilt gaan leasen of als u zelf weer een auto wilt gaan verzekeren.

Aandachtspunten bij private lease

Bedenk voordat u een auto gaat leasen goed of private lease voor u een optie is. Houd hierbij rekening met de nadelen. Bij het aangaan van een leasecontract moet u er vanuit gaan dat het tussentijds beëindigen van het contract u veel geld zal kosten. De boetebedragen kunnen hoog oplopen. Daarnaast wordt er meestal geadverteerd met vanaf-prijzen die zeer aantrekkelijk zijn, maar als u de auto gaat aanpassen aan uw wensen, zal het bedrag dat u maandelijks betaalt stijgen. U mag vaak maar een bepaald aantal kilometer met de auto rijden, als u daar overheen gaat, zal het maandelijkse bedrag aangepast worden of u betaalt extra kosten per kilometer.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 241 reviews
D
Goed geholpen en vriendelijk
Sandra
Goeie en duidelijke antwoorden en ook gelijk actie
Mohamed
ik ben echt geholpen kan nou weer normaal naar me werk doet wel pijn om ulke grote bedragen te betalen maar ben super blij dat ik verzekerd ben

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!