Bouwt u schadevrije jaren op met een leaseauto?

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor private lease. Door middel van private lease een nieuwe auto rijden zonder zelf een autoverzekering af te hoeven sluiten, klinkt bijna te mooi om waar te zijn. U betaalt geen onderhoudskosten, afschrijving, wegenbelasting en verzekeringspremie. Dat betekent echter niet dat u met private lease goedkoop uit bent. Wat gebeurt er met uw opgebouwde schadevrije jaren en bouwt u ook schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

Schadevrije jaren leaseverklaring

Leasemaatschappijen kunnen na het inleveren van de auto een zogenaamde leaseverklaring afgeven. Hierin staat hoeveel jaar er met de auto is gereden en hoeveel schades er veroorzaakt zijn. Bij leaseauto’s is het gebruikelijk om alle schades, ook de kleine schades, te claimen. Hierdoor valt de leaseverklaring voor een leaserijder vaak niet goed uit. Er vindt bij leasen geen overdracht van schadevrije jaren plaats, maar de leaseverklaring kan wel gebruikt worden om schadevrij rijden aan te tonen. Dit is van belang als u na deze periode opnieuw een auto wilt gaan leasen of als u zelf weer een auto wilt gaan verzekeren.

Aandachtspunten bij private lease

Bedenk voordat u een auto gaat leasen goed of private lease voor u een optie is. Houd hierbij rekening met de nadelen. Bij het aangaan van een leasecontract moet u er vanuit gaan dat het tussentijds beëindigen van het contract u veel geld zal kosten. De boetebedragen kunnen hoog oplopen. Daarnaast wordt er meestal geadverteerd met vanaf-prijzen die zeer aantrekkelijk zijn, maar als u de auto gaat aanpassen aan uw wensen, zal het bedrag dat u maandelijks betaalt stijgen. U mag vaak maar een bepaald aantal kilometer met de auto rijden, als u daar overheen gaat, zal het maandelijkse bedrag aangepast worden of u betaalt extra kosten per kilometer.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!