Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Er zijn vier verschillende methoden waarmee het mogelijk is om uw schadevrije jaren aan te tonen.

1. Roy Data systeem

Wanneer u na 1 september 2007 een autoverzekering heeft afgesloten dan vindt u al uw opgebouwde schadevrije jaren terug in het Roy Data systeem. Dit systeem is een centrale database waarin alle verzekeraars in Nederland hun royementsgegevens bijhouden. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering zal de verzekeraar uw gegevens controleren in dit systeem.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

2. Royementsverklaring

Uw verzekeraar stuurt u een royementsverklaring nadat u uw autoverzekering heeft opgezegd. In deze verklaring staat genoteerd hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd tijdens de looptijd van uw verzekering. Een royementsverklaring is een waardedocument en deze wordt maar één keer verstrekt. Daarnaast is de royementsverklaring maar één jaar geldig,. Na de geldigheidsdatum vervallen uw schadevrije jaren.

3. Leaseverklaring

Wanneer u gebruik gemaakt heeft van een leaseauto dan kan de leasemaatschappij een leaseverklaring verstrekken. Hierin worden eventuele schades aan uw leaseauto verklaard. De meeste verzekeringsmaatschappijen accepteren de leaseverklaring, omdat leasemaatschappijen over het algemeen schades goed registreren.

4. Werkgeversverklaring

Verzekeraars keuren niet altijd een werkgeversverklaring goed. Belangrijk is dat u de enige bestuurder van de auto bent geweest. Vraag uw werkgever om een verklaring van de verzekeraar van de auto. Uw nieuwe verzekeraar mag zelf bepalen of hij de werkgeversverklaring goedkeurt.

Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 278 reviews
Lia
Er zijn vele vergelijkingssites, deze valt op door duidelijke vragen en goede prijzen
Harry
Mijn eerste contact met een vraag werd meteen goed afgehandeld.
Dirk
Diks is zeer attent. Dat zij in de gaten houden of er iets mist in de dekking en het dan doorgeven is wat iedere tussenpersoon zou moeten doen

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!