Hoe kan je schadevrije jaren aantonen?

Het aantonen van schadevrije jaren kan op verschillende manieren:

1. Roy-data systeem

Wanneer u na 1 september 2007 een autoverzekering heeft afgesloten dan vindt u al uw opgebouwde schadevrije jaren terug in het Roy Data systeem. Dit systeem is een centrale database waarin alle verzekeraars in Nederland hun royementsgegevens bijhouden. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering zal de verzekeraar uw gegevens controleren in dit systeem.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

2. Royementsverklaring

Uw verzekeraar stuurt u een royementsverklaring nadat u uw autoverzekering heeft opgezegd. In deze verklaring staat genoteerd hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd tijdens de looptijd van uw verzekering. Tevens worden de schadevrije jaren in de database van Roy-Data geplaatst, een verzekeraar kan uw schadevrije jaren hier terugvinden bij een eventuele nieuwe aanvraag.

De schadevrije jaren blijven hier ongebruikt 3 jaar geldig, daarna komen deze te vervallen.

3. Leaseverklaring

Wanneer u gebruik gemaakt heeft van een leaseauto dan kan de leasemaatschappij een leaseverklaring verstrekken. Hierin worden eventuele schades aan uw leaseauto verklaard. De meeste verzekeringsmaatschappijen accepteren de leaseverklaring, omdat leasemaatschappijen over het algemeen schades goed registreren.

4. Werkgeversverklaring

Verzekeraars keuren niet altijd een werkgeversverklaring goed. Belangrijk is dat u de enige bestuurder van de auto bent geweest. Vraag uw werkgever om een verklaring van de verzekeraar van de auto. Uw nieuwe verzekeraar mag zelf bepalen of hij de werkgeversverklaring goedkeurt.

Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!