Hoe moet de achterzijde van een schadeformulier ingevuld worden?

Als u betrokken raakt bij een aanrijding moet u samen met de tegenpartij het schadeformulier invullen. Dit doet u direct na de aanrijding, op de plek van het ongeval. Zo ligt alles nog vers in het geheugen en kunt u samen het formulier correct invullen. Een schadeformulier heeft een voor- en achterzijde. U hoeft alleen de voorzijde samen met de andere partij in te vullen. De achterzijde van het schadeformulier kunt u ook rustig thuis invullen. Als het formulier volledig ingevuld is, stuurt u het op naar uw verzekeraar. In dit artikel op Diks.nl leggen we u uit hoe de achterzijde van het schadeformulier ingevuld moet worden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat staat er op de achterzijde van een schadeformulier?

Op de achterzijde van het schadeformulier wordt veel informatie gevraagd, maar niet alles is even belangrijk. De belangrijkste acht punten die ingevuld moeten worden zijn de volgende:

  1. Verzekeringnemer
  2. Bestuurder
  3. Schade aan uw motorrijtuig
  4. Politie
  5. Slachtoffers
  6. Omstandigheden tijdens voorval
  7. Aansprakelijkheid
  8. Datum en handtekening

Per punt moet u meerdere vragen invullen. Bij verzekeringsnemer vult u bijvoorbeeld niet alleen uw naam in, maar ook uw beroep, of u in loondienst bent of als zelfstandige werkt, uw rekening nummer en recht op aftrek BTW. Controleer dus altijd goed of u alle gevraagd informatie correct heeft ingevuld. Een goed ingevuld schadeformulier zorgt ervoor dat de schade sneller afgehandeld kan worden. Heeft u het formulier volledig ingevuld? Dan kunt u deze naar uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij sturen. Zij zullen de schade verder in behandeling nemen en u op de hoogte houden van de status.

Achterzijde schadeformulier voorbeeld

De achterzijde van een schadeformulier ziet er als volgt uit.

Schadeformulier achterkant

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u automatisch een schadeformulier. Bewaar deze vervolgens in de auto, zodat u hem altijd bij de hand heeft als u schade oploopt. Heeft u het schadeformulier niet meer? Dan kunt u deze opvragen bij uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij. U kunt het schadeformulier ook hier downloaden en printen.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!