Premie autoverzekering onbetaalbaar voor jongeren tot 24 jaar oud

Voor jongeren tot 24 jaar is een autoverzekering vaak onbetaalbaar door de hoge premies. Toch zijn er mogelijkheden om te besparen op de autoverzekering. De verschillen tussen verzekeraars zijn namelijk groot.

Verzekeraars proberen de hoogte van de premie zo goed mogelijk af te stemmen op het risico. Verzekerden die een grotere kans op schade hebben, krijgen ook een hogere premie. Jonge bestuurders tot 24 jaar oud veroorzaken gemiddeld vaker schades, dus betalen zij een hogere premie. Als jonge verzekerde hoef je geen genoegen te nemen met een torenhoge premie. Ondanks je leeftijd kun jij je goedkoop verzekeren.

 

Hoe kunnen jongeren tot 24 jaar besparen op premie autoverzekering?

Jongeren kiezen vaak standaard voor de verzekeraar waar ook de ouders bij verzekerd zijn. Grote kans dat de verzekeraar een te hoge premie in rekening brengt. Er zijn tientallen verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Grote kans dat een andere verzekeraar een goedkopere en betere verzekering biedt. Hier kom je achter door te vergelijken. Maak het jezelf eenvoudig en ga niet meerdere websites van verzekeraars af, maar vergelijk online.

Hoe kun je online autoverzekeringen vergelijken?

Op Diks.nl kun je zonder veel moeite verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Vooral voor een autoverzekering voor jongeren zijn de premieverschillen groot. Aan de hand van het kenteken vragen wij de gegevens over de auto op bij de RDW. Aanvullend beantwoord je een paar vragen waarvan je de antwoorden uit je hoofd weet. Binnen een paar minuten weet je wat je verschuldigd bent bij de diverse verzekeraars. Nu nog kiezen welke verzekeringsvorm je wenst, en de autoverzekering sluit je met één druk op de knop af.

Belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen

Voor jonge bestuurders is het belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen. Op jonge leeftijd is er vaak alleen genoeg geld voor een oudere auto die WA wordt verzekerd. Op latere leeftijd is er meestal meer geld beschikbaar en worden er duurdere auto’s gekocht. De duurdere auto’s worden WA casco verzekerd. In een WA autoverzekering kun je vaak relatief goedkoop waardevolle schadevrije jaren opbouwen. Zodra er een duurdere auto wordt gekocht is er al een hoge korting opgebouwd in de vorm van schadevrije jaren.

Autoverzekering voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen...

Lees meer
taxi-bpm

Vanaf 2020 geen teruggave BPM voor taxi’s

Vanaf 1 januari 2020 is het voor taxibedrijven niet meer mogelijk om BPM terug...

Lees meer
auto-keyless-entry

Aangescherpte eisen voor auto met keyless entry

Een autoverzekering afsluiten voor uw auto met keyless entry kan vanaf 2020 problemen opleveren....

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!