Premie berekenen voor uw autoverzekering

Uw autoverzekering afsluiten regelt u via Diks gemakkelijk online in een paar stappen. Wat u betaald voor een autoverzekering hangt af van diverse factoren. Wat zijn deze factoren en hoe kunt u de premie van uw autoverzekering berekenen? Wij leggen het uw graag uit.

Autoverzekering berekenen

De premies tussen de verschillende verzekeraars kunnen groot zijn. Als u een autoverzekering gaat vergelijken is het verstandig om niet alleen te kijken naar de prijs die u per maand betaald, maar ook naar de overige voorwaarden. Om de premie van uw autoverzekering te berekenen, hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Wanneer u een premie wilt gaan berekenen hebben wij een aantal persoonsgegevens nodig. Daarnaast vragen wij uw kenteken en het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

Welke dekking kiest u?

De hoogte van uw premie hangt o.a. af van de gewenste dekking. Als u een autoverzekering gaat berekenen, kunt u kiezen uit drie basisdekkingen; WA ( wettelijke aansprakelijkheid), WA+beperkt casco en WA+volledig casco ( allrisk). In Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten, zodat u verzekerd bent bij schade aan anderen. Wilt u zich ook verzekeren voor bijvoorbeeld storm of inbraak? Dan kiest u voor WA+beperkt casco. Een WA+volledig casko (allrisk) vergoedt ook schade aan uw auto die u zelf veroorzaakt.

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

De verzekeraar berekend de premie van een autoverzekering op basis van een aantal factoren. Zo spelen leeftijd, woonplaats, het aantal kilometers wat u per jaar rijdt een rol. Heeft u veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan ontvangt u meer korting in vergelijking met een beginnend bestuurder. Tot slot zijn de leeftijd en waarde van uw auto als ook het vermogen factoren die de premie van uw autoverzekering bepalen.

Premie regelmatig berekenen

Heeft u al jarenlang dezelfde autoverzekering? Dan kan het lonen om uw autoverzekering weer eens onder de loep te nemen. Bij veranderingen in uw persoonlijke situatie is het raadzaam de premie van uw autoverzekering opnieuw te berekenen. Bijvoorbeeld als u bent verhuisd, een nieuwe auto heeft of een tweede auto aanschaft.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!