Hoe kan ik een autoverzekering overzetten?

Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht is het verplicht om deze minimaal te verzekeren met een WA-verzekering. Heeft u al een autoverzekering, dan kunt u uw huidige autoverzekering overzetten. Maar hoe werkt dit precies en is het altijd verstandig om het over te zetten?

Verzekering meenemen nieuwe auto

U kunt uw huidige autoverzekering overzetten op uw andere auto. Als u ervoor kiest om uw bestaande verzekering aan te houden voor uw nieuwe auto, dient u wel op tijd de gegevens van uw auto door te geven aan ons. Uw huidige verzekering blijft dan lopen op het nieuwe kenteken. Heeft de verzekering de gewenste dekking en biedt de verzekeraar de laagste premie, dan is het verstandig om de huidige autoverzekering over te zetten naar uw nieuwe auto. Houd er wel rekening mee dat de premie is gebaseerd op de oude auto. Heeft u nieuwe auto een hogere aanschafwaarde of een recenter bouwjaar? Dan past uw huidige verzekering waarschijnlijk niet meer bij uw huidige auto. Het is daarom verstandig om bij de aanschaf van een nieuwe auto te kijken of uw verzekering nog wel bij uw situatie past.

Autoverzekering omzetten bestaande auto

Ook als u geen nieuwe auto heeft, is het soms verstandig om uw autoverzekering onder de loep te nemen. Door het overzetten van uw lopende autoverzekering kunt u soms flink besparen. Overstappen naar een andere verzekeraar hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Als u wilt uw autoverzekering wilt omzetten, houdt er dan rekening mee dat uw vaak een opzegtermijn heeft. Bij de meeste verzekeraars is dit 1 maand. Daarnaast kunt u niet zomaar overstappen als uw autoverzekering korter dan één jaar loopt. Check daarom altijd eerst uw huidige polisvoorwaarden, voordat u besluit uw autoverzekering om te zetten.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

U wilt uw huidige verzekering behouden op nieuwe auto? Neem contact met ons op via telefoon of chat.  Wij zullen samen met u bekijken of het verstandig is om bij uw huidige verzekeraar te blijven, of misschien toch over te stappen. U kunt de wijziging doorgeven zodra u het kenteken van de nieuwe auto heeft. De verzekering kan dezelfde dag ingaan, of op een datum in de nabije toekomst.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!