Overstappen autoverzekering

Veel mensen zien er tegenop om over te stappen naar een andere autoverzekering. De voornaamste reden hiervoor is dat veel mensen denken dat het overstappen naar een andere autoverzekering veel tijd in beslag neemt. Toch blijkt overstappen vaak eenvoudiger dan de meeste mensen denken en kunt u hierdoor soms veel geld besparen.

Autoverzekeringen vergelijken

Op deze pagina staat hoe u in een paar eenvoudige stappen van autoverzekering wisselt.
Via diks.nl kunt u zeer gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Het enige wat u nodig heeft om een berekening te maken is het kenteken, uw opgebouwde schadevrije jaren en uw postcode en huisnummer.

Autoverzekering overstappen

Als eerste is het van belang om te kijken hoe u op dit moment bent verzekerd. De basisdekking bij een autoverzekering is de WA-dekking. Dit is een verplichte dekking met de laagste premie. Hiermee wordt bij een ongeval alleen de schade die u met uw auto veroorzaakt aan derden vergoed. De schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed.

Bij een beperkt casco dekking wordt naast de WA-dekking ook de schade aan uw eigen auto vergoed bij onder andere brand, storm, diefstal en ruitbreuk. Schade die u aan uw eigen auto veroorzaakt, door bijvoorbeeld een aanrijding, wordt niet vergoed.

De meeste nieuwe auto’s zijn allrisk verzekerd. Dit is de meest uitgebreide dekking. Alles wat vergoed wordt bij een beperkt casco dekking wordt bij een allrisk dekking ook vergoed, inclusief alle schade aan uw eigen auto.

Als u heeft bepaald welke dekking voor u de beste optie is, kunt u via diks.nl de autoverzekeringen gaan vergelijken. Door alleen het invullen van uw kenteken worden de gegevens van de auto opgehaald. U hoeft niet zelf de nieuwwaarde of het gewicht van de auto op te zoeken. Na het invullen van uw postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal opgebouwde schadevrije jaren komt u in de vergelijker terecht. Selecteer de gewenste dekking en zie direct hoeveel u kunt besparen.

De laatste stap is het afsluiten van de autoverzekering. Uw nieuwe autoverzekering kunt u in laten gaan op de datum waarop uw oude verzekering wordt beëindigd.
Diks Verzekeringen kan voor het opzeggen van uw huidige verzekering zorgen.

Hulp bij overstappen autoverzekering

Heeft u op diks.nl een autoverzekering gevonden die goed bij u en uw auto past? Wilt u overstappen naar een verzekering op diks.nl, maar ziet u op tegen al dat geregel?
Overstappen naar Diks Verzekeringen is heel eenvoudig met onze gratis opzegservice.

Om gebruik te maken van onze gratis opzegservice volgt u onderstaande stappen:

  • Bereken online uw premie en verzeker uw voertuig
  • Download de gratis opzegbrief
  • Onderteken de brief en stuur deze naar uw verzekeraar

Autoverzekering overzetten

Heeft u een nieuwe auto maar wilt u uw bestaande autoverzekering behouden? Het is mogelijk om uw bestaande autoverzekering om te zetten naar uw nieuwe auto. Lees hier meer.

Autoverzekering beëindigen

Wilt u niet overstappen naar een andere verzekering, maar uw autoverzekering beëindigen? Bij het beëindigen van een verzekering kan de verzekeraar enkele regels stellen. U kunt niet op elk moment een verzekering beëindigen. Lees hier per wanneer u een verzekering kunt beëindigen.
De maatschappij kan kosten in rekening brengen bij een tussentijdse beëindiging. Klik hier voor een overzicht van de kosten.

Heeft u vragen bij het overstappen naar een andere autoverzekering? Neem contact met ons op. U kunt ons op werkdagen bereiken van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Winnaars

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 220 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8 voor een autoverzekering.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!