Wordt Polestar groter dan Tesla?

Vooralsnog verkoopt Tesla in Nederland meer voertuigen dan Polestar, maar Polestar is goed op weg om net zo groot als Tesla te worden of misschien nog wel groter. De Polestar 2 is een rechtstreeks alternatief voor de Tesla Model 3.

download persbericht

 

Polestar 2 schiet uit de startblokken

Waar er in augustus van dit jaar nog zo’n 16 Polestars verkocht werden, staat de teller halverwege september al op 147 Polestars. Dit is nu al een stijging van meer dan 900%. Polestar is een elektrische performance-automerk uit Zweden, in gemeenschappelijk eigendom van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding.  

In het aantal Tesla verkopen in de maand juli is een enorme daling te zien ten opzichte van juni dit jaar. Werden er in juni nog 937 Tesla’s verkocht in juli waren dit er ‘slechts’ 190. Al lijkt de verkoop van Tesla’s weer aan te trekken, zoals te zien is in de afgelopen twee maanden.

In 2017 lanceerde Polestar op kleine schaal de Polestar 1, een hybride auto met 609 pk, 1000 Nm en een elektrisch bereik van 124 km (WLTP) – het grootste bereik onder hybride auto’s.  

De Polestar 2 werd in 2019 onthuld en is de eerste volledig elektrische premium auto die in een grotere oplage geproduceerd wordt. Midden 2020 werd de Polestar 2 in verschillende markten geïntroduceerd en heeft 300kW, 660 Nm, vierwielaandrijving, een 78 kWh sterke accu en een range van 470 km (WLTP). 

Polestar zit niet stil en onthulde dit jaar Polestar de Precept, een visie op de toekomst van het merk op het gebied van duurzaamheid, digitale technologie en design. Er zijn al plannen om de Polestar 3 aan het portfolio toe te voegen. Dit wordt een volledig elektrische performance SUV. 

Polestar is dus hard op weg om een grote speler te worden op het gebied van elektrische auto’s. Dit jaar opent Polestar zogenaamde Spaces op 4 locaties in Nederland. Polestar biedt in deze Spaces een volledig digitale ervaring waarin consumenten alles online kunnen regelen, tot het bestellen van een nieuwe auto aan toe. De Polestar wordt naar wens thuis of op kantoor afgeleverd. Ook is het mogelijk om ter plekke de auto’s te ervaren en de Polestar specialisten te ontmoeten. 

Een aantal feiten op een rijtje

Polestar 1
Gem. catalogusprijs: € 159.709, –
Duurste Polestar 1: € 163.299, –
Aantal verkochte auto’s tot nu toe in 2020: 10 

Polestar 2
Gem. catalogusprijs: € 63.520, –
Duurste Polestar 2: € 71.500, –
Aantal verkochte auto’s tot nu toe in 2020: 180  

De meeste gewilde kleur van de Polestar is grijs, gevolgd door zwart, blauw en wit. 

Elektrische auto’s moeilijker te verzekeren 

Over het algemeen zijn elektrische auto’s moeilijker te verzekeren. Dit komt voornamelijk door de hogere schadelast. Uit cijfers van Focwa bleek in 2018 dat schades aan elektrische auto’s gemiddeld veel duurder zijn. Dit valt te verklaren door de technische complexiteit van elektrische auto’s, duurdere onderdelen en grotere schades.  

Bij een autoverzekering met een enkele basis WA-dekking zal de verzekeraar geen eisen stellen aan een alarmsysteem. Bij een WA-dekking is er immers ook geen dekking voor autodiefstal en auto-inbraak. Dit is anders bij een autoverzekering met een WA beperkt casco of een allriskdekking, waar de verzekeraar wél het diefstal/inbraakrisico op zich neemt. In deze gevallen kunnen verzekeraars bepaalde veiligheids- of alarmeisen stellen. 

Diks Verzekeringen biedt een speciale Tesla autoverzekering aan. De verzekering is uniek afgestemd op het verzekeren van deze elektrische auto. 

 

Polestar

Aanvullende alarmeisen

Er zijn diverse alarmeisen die een verzekeraar kan stellen aan uw auto.  Dit is afhankelijk van het merk en type auto. Bovendien verschilt dit nog per verzekeraar. Zo kunnen er specifieke alarmeisen zijn als u bijvoorbeeld in het bezit bent van auto met een hoge cataloguswaarde. 

Een bijkomend voordeel van de nieuwe Polestar is dat er, in tegenstelling tot, de Tesla Model 3, geen aanvullende alarmeis geldt.

Per 01-09-2020 is er echter geen basiscertificaat alarmeis meer noodzakelijk volgens SCM KIWA. Hierdoor zouden Tesla’s met een Peilzender ook kunnen voldoen aan de alarmeisen zonder aanvullende alarmsystemen.

Overige onderzoeken van Diks verzekeringen

Polestar

Wordt Polestar groter dan Tesla?

Vooralsnog verkoopt Tesla in Nederland meer voertuigen dan Polestar, maar Polestar is goed op...

Lees meer
Nederlanders betalen te veel voor onderhoudsbeurt

Vier op tien Nederlanders weleens opgelicht door autogarage

46 procent denkt dat hij standaard te veel betaalt voor onderhoudsbeurt Iedere auto heeft...

Lees meer
onderzoek-brommers-2020

Verkoop brommers enorm toegenomen

Uit onderzoek van Diks Verzekeringen blijkt dat de verkoop van brommers in de eerste...

Lees meer

Meer autonieuws

Polestar

Wordt Polestar groter dan Tesla?

Vooralsnog verkoopt Tesla in Nederland meer voertuigen dan Polestar, maar Polestar is goed op...

Lees meer
uitstekende lading

Uitstekende lading: wat zijn de regels?

Als u een groot object vervoert, dat groter is dan uw auto, aanhangwagen of...

Lees meer
taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer