Nieuwe auto verzekeren

U heeft een nieuwe auto gekocht en bent hier erg zuinig op. Een goede autoverzekering is onmisbaar. U wilt uw nieuwe auto verzekeren, maar hoe kiest u de juiste verzekering?
Op www.diks.nl kunt u gemakkelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kiest u de juiste autoverzekering en beperkt u de financiële risico’s.

Uw nieuwe auto verzekeren kunt u online op onze website zelf regelen. U kunt kiezen tussen drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk:

Voor nieuwe auto’s is er maar één geschikte dekking en dat is de allrisk dekking. Bij gedekte schade aan uw (nieuwe) auto betaalt uw verzekeraar de schade.

Het is verstandig om uw auto tegen nieuwwaarde te verzekeren. Stel u raakt betrokken bij een zwaar ongeval en uw auto kan niet meer gerepareerd worden dan krijgt u van de verzekering de waarde van de auto uitgekeerd. U krijgt in dat geval de dagwaarde uitgekeerd. Ondanks dat de auto zo goed als nieuw was, is de dagwaarde van de auto een stuk lager dan de nieuwwaarde. Er zijn verzekeraars die tot 3 jaar lang de nieuwwaarde uitkeren in plaats van de dagwaarde. Let hier goed op bij het vergelijken van autoverzekeringen.

Verzekering nieuwe auto

Een verzekering voor uw nieuwe auto is van groot belang. Voordat u uw nieuwe auto ophaalt, moet u ervoor zorgen dat de auto is verzekerd. Zodra de auto op uw naam staat, moet deze namelijk verzekerd zijn. Onverzekerd rondrijden kan u niet alleen een boete opleveren, maar kan voor nog veel grotere financiële problemen zorgen. Wanneer u een ongeval veroorzaakt met een auto die niet verzekerd is, zijn de financiële gevolgen niet te overzien.

U kunt er voor kiezen om uw huidige autoverzekering op te schorten. In dat geval wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. Zodra u weer in het bezit bent van een auto kunt u de verzekering opnieuw activeren. Vaak is het niet verstandig om uw nieuwe auto op uw bestaande polis te verzekeren. Het zou erg toevallig zijn als de bestaande autoverzekering ook voor uw nieuwe auto de beste keus is.

Een autoverzekering opschorten in plaats van beëindigen, is vooral een goede optie als u in de huidige verzekering negatieve schadevrije jaren heeft opgebouwd. Negatieve schadevrije jaren bouwt u op door het claimen van schuldschades. U kunt bij het beëindigen van een verzekering tegen het probleem aanlopen dat u geen nieuwe verzekering af kunt sluiten. Dit kan te maken hebben met een slecht schadeverleden of omdat u een strafblad heeft. In dat geval is het niet slim om uw huidige verzekering op te zeggen.

Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Lees ook het blogbericht:

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!