Kan ik een autoverzekering voor mijn Volvo afsluiten?

Volvo-bezitters houden van zekerheid. Ze rijden niet voor niets in een van de meest veilige auto’s ter wereld. Heeft u een Volvo voor de deur staan? Dan vindt u een goede autoverzekering waarschijnlijk heel belangrijk. Wij helpen u bij het vinden van de beste, meest betrouwbare autoverzekering voor uw Volvo.

Over Volvo

Volvo Car Corporation is een Zweeds automerk, opgericht in 1926. In 1927 brachten ze hun eerste auto op de markt, de Volvo ÖV4. In de jaren die volgden richtte Volvo zich steeds meer op veiligheid. Zo introduceerden ze als eerste de driepuntsgordel, die tegenwoordig nog steeds gebruikt wordt. Ook nu nog staat Volvo bekend om hun veilige en betrouwbare auto’s. Het hoofdkantoor van Volvo staat in Göteborg, Zweden.

Modellen Volvo

De namen van Volvo modellen bestaan altijd uit een of twee letters en twee cijfers. De letters geven het type van de auto aan. Zo heb je de letters C (Coupé), S (Sedan), V (Versatility, voornamelijk Stationwagens) en XC (Cross Country). De getallen staan voor hoe groot de auto is. Hoe hoger het getal, hoe groter de auto. Hieronder vindt u een lijst met alle huidige Volvo modellen:

[table id=148 /]

Wat kost een Volvo autoverzekering?

Bij het kiezen van de juiste autoverzekering voor uw Volvo zijn er een aantal keuzes die u moet maken. Zo moest u eerst bepalen welke dekking u wilt. Hierbij speelt onder andere de leeftijd en de dagwaarde van uw Volvo een rol.

  • Is uw auto al wat ouder? Dan is het afsluiten van een WA-verzekering vaak al voldoende. Met deze dekking wordt schade vergoedt die u bij anderen aanricht. Een WA-verzekering is in Nederland wettelijk verplicht.
  • U kunt ook kiezen voor een WA+-verzekering. Hiermee bent u ook verzekerd tegen schade als gevolg van diefstal, brand, storm, ruitbreuk of schade door loslopende dieren.
  • Bij een hele nieuwe Volvo kunt u waarschijnlijk het beste kiezen voor een allrisk verzekering. Dit is de meest uitgebreide verzekering. U bent dan verzekerd voor al het bovenstaande, plus voor schade aan uw eigen auto, ook als het ongeluk uw eigen schuld is. De allrisk verzekering wordt meestal bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar gekozen.

Autoverzekeringen vergelijken

Voor het vergelijken van autoverzekeringen hoeft u niet zelf alle websites van verzekeraars af te gaan. Op Diks.nl kunt u  gemakkelijk en snel een overzicht krijgen van de verschillende verzekeringen die passen bij uw wensen. U hoeft alleen maar uw kenteken, persoonlijke gegevens en schadevrije jaren in te vullen. Vervolgens kiest u de dekking en de aanvullende verzekeringen die u wilt afsluiten. Onze online vergelijker zet vervolgens alle verzekeringen die bij uw wensen passen in een handig overzicht. Zo ziet u in één oogopslag welke verzekering u het beste kunt afsluiten.

Vergelijk de verschillende autoverzekeringen!

  • Weet ik niet