Kan ik een autoverzekering voor mijn Volvo afsluiten?

Volvo-bezitters houden van zekerheid. Ze rijden niet voor niets in een van de meest veilige auto’s ter wereld. Heeft u een Volvo voor de deur staan? Dan vindt u een goede autoverzekering waarschijnlijk heel belangrijk. Wij helpen u bij het vinden van de beste, meest betrouwbare autoverzekering voor uw Volvo.

Hoe sluit ik zo goedkoop mogelijk een autoverzekering af voor mijn Volvo?

Een autoverzekering is één van de dingen waar veel mensen op kunnen sparen. U hoeft hiervoor alleen maar verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er kunnen grote verschillen zitten in de prijs, terwijl de voorwaarden precies hetzelfde zijn. Door van te voren goed verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, vindt u gemakkelijk een goedkope autoverzekering voor uw Volvo.

Uw kunt hierbij kijken naar de verschillende dekkingen, maar ook naar de aanvullende verzekeringen die u kan afsluiten. U kunt onder andere kiezen uit een schade-inzittendenverzekering, ongevallen-inzittendenverzekering, een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen. Let er wel op dat u geen verzekeringen dubbel afsluit. Heeft u al losse pechhulp verzekering afgesloten? Dan hoeft u dit uiteraard niet nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering.

Modellen Volvo

De namen van Volvo modellen bestaan altijd uit een of twee letters en twee cijfers. De letters geven het type van de auto aan. Zo heb je de letters C (Coupé), S (Sedan), V (Versatility, voornamelijk Stationwagens) en XC (Cross Country). De getallen staan voor hoe groot de auto is. Hoe hoger het getal, hoe groter de auto. Hieronder vindt u een lijst met alle huidige Volvo modellen:

[table id=148 /]

Wat kost een Volvo autoverzekering?

Bij het kiezen van de juiste autoverzekering voor uw Volvo zijn er een aantal keuzes die u moet maken. Zo moest u eerst bepalen welke dekking u wilt. Hierbij speelt onder andere de leeftijd en de dagwaarde van uw Volvo een rol.

  • Is uw auto al wat ouder? Dan is het afsluiten van een WA-verzekering vaak al voldoende. Met deze dekking wordt schade vergoedt die u bij anderen aanricht. Een WA-verzekering is in Nederland wettelijk verplicht.
  • U kunt ook kiezen voor een WA+-verzekering. Hiermee bent u ook verzekerd tegen schade als gevolg van diefstal, brand, storm, ruitbreuk of schade door loslopende dieren.
  • Bij een hele nieuwe Volvo kunt u waarschijnlijk het beste kiezen voor een allrisk verzekering. Dit is de meest uitgebreide verzekering. U bent dan verzekerd voor al het bovenstaande, plus voor schade aan uw eigen auto, ook als het ongeluk uw eigen schuld is. De allrisk verzekering wordt meestal bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar gekozen.

Autoverzekeringen vergelijken

Voor het vergelijken van autoverzekeringen hoeft u niet zelf alle websites van verzekeraars af te gaan. Op Diks.nl kunt u  gemakkelijk en snel een overzicht krijgen van de verschillende verzekeringen die passen bij uw wensen. U hoeft alleen maar uw kenteken, persoonlijke gegevens en schadevrije jaren in te vullen. Vervolgens kiest u de dekking en de aanvullende verzekeringen die u wilt afsluiten. Onze online vergelijker zet vervolgens alle verzekeringen die bij uw wensen passen in een handig overzicht. Zo ziet u in één oogopslag welke verzekering u het beste kunt afsluiten.

Vergelijk de verschillende autoverzekeringen!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 14-06-2021

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op