Kan ik een autoverzekering voor mijn Toyota afsluiten?

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor uw Toyota? Op Diks.nl kunt u verschillende verzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Welk model Toyota u ook rijdt, wij vinden voor u een passende autoverzekering.

Over Toyota

Toyota Motor Corporation komt van oorsprong uit Japan en is in 1937 opgericht door Kiichiro Toyoda. Hij stelde zichzelf heel ambitieus ten doel om de beste auto’s ter wereld te bouwen. Niet onsuccesvol, want Toyota behoort tegenwoordig tot de top drie van grootste autofabrikanten ter wereld. In 2019 was de Toyota Corolla wereldwijd de meest verkochte auto. Er staan zelfs twee Toyota auto’s in de top 3, want op de derde plek staat de Toyota RAV4.

Modellen Toyota

Toyota heeft door de jaren heen heel wat bekende modellen op de markt gebracht, zoals de Toyota Corolla en de Toyota Prius. Hieronder vindt u een overzicht van alle huidige Toyota modellen:

[table id=147 /]

Wat kost een Toyota autoverzekering?

De kosten van een Toyota autoverzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren:

  • Uw postcode
  • Uw leeftijd
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
  • De dekking die u kiest

Er zijn drie verschillende dekking voor een autoverzekering, namelijk een WA-verzekering, een WA+-verzekering of een allrisk verzekering. In Nederland is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Zo bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Heeft u ook schade aan uw eigen auto? Dat wordt, met alleen een WA-verzekering, niet vergoed door de verzekeraar.

De tweede optie is een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Met deze dekking bent u ook verzekerd tegen onder andere brand-, bliksem-, hagel- en ruitschade. Ook diefstal is dan meeverzekerd.

De derde optie is een allrisk verzekering. Dit is de uitgebreidste dekking van de drie. Naast bovenstaande schades bent u ook verzekerd voor schade aan uw auto bij eigen schuld en voor vandalismeschade.

Autoverzekeringen vergelijken

Heeft u besloten welke dekking en aanvullende verzekeringen uw wilt afsluiten? Dan kunt u via onze online tool gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U vult u kenteken, persoonlijke gegevens en schadevrije jaren in, en krijgt vervolgens een handig overzicht. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken op prijs én inhoud. Sluit direct uw verzekering af, dan kunt u veilig de weg op met uw Toyota!

Bereken direct de premie van een autoverzekering!

  • Weet ik niet