Kan ik een autoverzekering voor mijn Toyota afsluiten?

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor uw Toyota? Op Diks.nl kunt u verschillende verzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Welk model Toyota u ook rijdt, wij vinden voor u een passende autoverzekering.

 

Modellen Toyota

Toyota heeft door de jaren heen heel wat bekende modellen op de markt gebracht, zoals de Toyota Corolla en de Toyota Prius. Hieronder vindt u een overzicht van alle huidige Toyota modellen:

[table id=147 /]

Wat kost een Toyota autoverzekering?

De kosten van een Toyota autoverzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren:

  • Uw postcode
  • Uw leeftijd
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
  • De dekking die u kiest

Er zijn drie verschillende dekking voor een autoverzekering, namelijk een WA-verzekering, een WA+-verzekering of een allrisk verzekering. In Nederland is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Zo bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Heeft u ook schade aan uw eigen auto? Dat wordt, met alleen een WA-verzekering, niet vergoed door de verzekeraar.

De tweede optie is een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Met deze dekking bent u ook verzekerd tegen onder andere brand-, bliksem-, hagel- en ruitschade. Ook diefstal is dan meeverzekerd.

De derde optie is een allrisk verzekering. Dit is de uitgebreidste dekking van de drie. Naast bovenstaande schades bent u ook verzekerd voor schade aan uw auto bij eigen schuld en voor vandalismeschade.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een autoverzekering afsluiten voor mijn Toyota?

Op zoek naar een goedkope Toyota autoverzekering? De prijs hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie en wensen. Op uw leeftijd en postcode heeft u weinig invloed, maar u kunt wel goed nadenken over het soort dekking dat u kiest. Daarbij kijkt u naar de dagwaarde van de auto. Is uw Toyota maar een paar jaar oud? Dan is een allrisk verzekering vaak aan te raden. Is uw Toyota al wat ouder? Dan kunt u ook kiezen voor een WA-verzekering of een WA + beperkt casco.

Daarnaast kunt u overwegen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Hoe meer aanvullende verzekeringen u kiest, hoe hoger de premie. U kunt u een ongevallen-inzittenden verzekering afsluiten, om na een ongeval verzekerd te zijn bij blijvende invaliditeit of overlijden. Of een schade-inzittenden verzekering. Dan bent u verzekerd voor zowel letselschade als schade aan bagage of kleding. U kunt zoveel inzittenden meeverzekeren als er gordels zijn in de auto. Ook kunt u bijvoorbeeld pechhulp of juridische hulp meeverzekeren.

Autoverzekeringen vergelijken

Heeft u besloten welke dekking en aanvullende verzekeringen uw wilt afsluiten? Dan kunt u via onze online tool gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U vult u kenteken, persoonlijke gegevens en schadevrije jaren in, en krijgt vervolgens een handig overzicht. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken op prijs én inhoud. Sluit direct uw verzekering af, dan kunt u veilig de weg op met uw Toyota!

Bereken direct de premie van een autoverzekering!