Kan ik een autoverzekering voor mijn Opel afsluiten?

Heeft u een Opel? Of bent u van plan binnenkort een Opel aan te schaffen? Dan wilt u zich misschien eens verdiepen in de verschillende autoverzekeringen. Wij helpen u graag met het vergelijken van de verschillende opties. Bij ons vindt u de best passende autoverzekering voor uw Opel.

Over Opel

Opel Automobile GmbH werd in 1862 in Duitsland opgericht door Adam Opel. In het begin maakte het bedrijf naaimachines en in 1886 kwamen daar fietsen bij. Het bedrijf produceerde de eerste auto pas in 1899.  Sinds 2017 is Opel onderdeel van de PSA Group, die ook de automerken Peugeot, Citroen en DS Automobiles onder de hoede heeft. Opel heeft in Europa een marktaandeel van zo’n 6%. Hiermee zijn ze een van de grootste autofabrikanten in Europa.

Modellen Opel

Opel maakt verschillende automodellen, van gezinsauto’s tot sportieve auto’s en bedrijfsbusjes. Bovendien staat Opel bekend om haar toekomstgerichte ontwerpen. Wij hebben alle huidige Opel modellen voor u  op een rijtje gezet:

[table id=145 /]

Wat kost een Opel autoverzekering?

De kosten van een Opel autoverzekering zijn voor iedereen anders, want de ene autoverzekering is de andere niet. De prijs hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie en wensen. U kunt een keuze maken uit drie verschillende dekkingen:

  • WA-verzekering: Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Schade aan eigen auto is hiermee niet verzekerd. Daarvoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.
  • WA + beperkt casco: Een WA+-verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met een WA+-verzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd voor schade bij anderen, ruitschade, brandschade, stormschade en een botsing met loslopende dieren.
  • Allrisk verzekering: U kunt ook kiezen voor een allrisk verzekering. Met een allrisk verzekering dekt uw verzekeraar ook schade door eigen schuld. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt afsluiten.

Verder zijn de kosten van uw Opel autoverzekering ook afhankelijk van uw leeftijd, postcode en het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Op basis van deze gegevens wordt de premie berekend.

Autoverzekeringen vergelijken

Via onze online tool kunt u gemakkelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo krijgt u eenvoudig in één overzicht de premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars te zien. Uiteraard zoekt u naar de autoverzekering die het beste aansluit bij uw wensen, voor de laagste prijs. Heeft u de juiste autoverzekering voor uw Opel gevonden, dan kunt u deze vervolgens snel en eenvoudig online afsluiten.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • Weet ik niet