Kan ik een autoverzekering voor mijn Mercedes-Benz afsluiten?

Bent u de trotse eigenaar van een Mercedes-Benz? Zo’n prachtige auto wilt u natuurlijk wel goed verzekerd hebben. Het vinden van de juiste autoverzekering kan soms lastig zijn. Wij helpen u graag bij het vergelijken van verschillende verzekeraars. Zo vindt u snel de beste autoverzekering voor uw Mercedes-Benz.

Modellen Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een prestigemerk met een groot portfolio aan mooie modellen. In onderstaand overzicht ziet u een lijst met alle huidige Mercedes-Benz modellen.

[table id=144 /]

Wat kost een Mercedes-Benz autoverzekering?

Bent u benieuwd naar de kosten van een Mercedes-Benz autoverzekering? Dat is afhankelijk van meerdere factoren, zoals uw leeftijd, postcode en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daar heeft u eigenlijk geen invloed op, maar u heeft natuurlijk wel invloed op de dekking die u kiest.

In Nederland is het verplicht om uw Mercedes-Benz minimaal WA te verzekeren. Een WA-verzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor schade die u anderen toebrengt met uw auto. U kunt ook kiezen voor een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel een WA + beperkt casco genoemd. Deze dekking is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. U bent dan verzekerd voor ruitschade, hagelschade, stormschade, brandschade, waterschade en diefstal. Belangrijk om te weten is dat u bij beide verzekeringen niet verzekerd bent voor schade aan uw eigen auto. Hiervoor moet u een allrisk verzekering afsluiten. Dan krijgt u schade aan uw eigen auto vergoed, ook wanneer de schade uw eigen schuld is.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een autoverzekering afsluiten voor mijn Mercedes-Benz?

Besparen is altijd fijn, maar het moet niet ten koste gaan van uw autoverzekering. Schade aan uw auto kan flink in de kosten lopen, en als u niet goed verzekerd bent draait u zelf voor deze kosten op. Het belangrijkste is om goed te kijken naar uw persoonlijke situatie. Als u meerdere schadevrije jaren heeft opgebouwd, kunt u vaak tegen een vrij lage premie de meest uitgebreide dekking kiezen. Bij het kiezen van de juiste dekking kunt u kijken naar de dagwaarde van uw Mercedes-Benz. Voor een oude auto is het vaak niet zinvol om de meest uitgebreide dekking te kiezen. Is uw Mercedes-Benz maar een paar jaar oud? Dan wordt het juist aangeraden om de meest uitgebreide verzekering te kiezen. De dagwaarde van de auto weegt dus zwaar mee in de keuze van de juiste verzekering.

Autoverzekeringen vergelijken op Diks.nl

Bij Diks Verzekeringen hebben we al bijna 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Op Diks.nl kunt u  gemakkelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Zo vindt u snel de beste autoverzekering voor uw Mercedes-Benz. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u direct online de autoverzekering afsluiten.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!