Kan ik een autoverzekering voor mijn Hyundai afsluiten?

Rijdt u in een Hyundai? Dan is het belangrijk dat u weet hoe u uw auto het beste kunt verzekeren. In Nederland bent u verplicht uw Hyundai minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. De juiste keuze maken voor een autoverzekering is niet altijd even makkelijk. Wij helpen u daarom graag bij het kiezen van de beste autoverzekering voor uw Hyundai.

Over Hyundai

Hyundai Motor Company is relatief gezien een nieuwkomer in de autobranche. Hyundai werd namelijk ‘pas’ in 1967 opgericht. Het bedrijf komt uit Zuid-Korea, en heeft het hoofdkantoor in de stad Seoul. Hyundai is de grootste autofabrikant in Zuid-Korea en tevens een van de grootste ter wereld. Ze bezitten een groot deel van de aandelen van Zuid-Koreaanse collega Kia en hebben in 2015 het luxemerk Genesis opgericht.

Modellen Hyundai

Hyundai heeft door de jaren heen verschillende modellen op de markt gebracht. Hyundai staat vooral bekend om hun kleinere personenwagens, maar heeft ook een aantal SUV’s en grotere bedrijfswagens.

[table id=142 /]

Wat kost een Hyundai autoverzekering?

De kosten van een Hyundai autoverzekering hangen af van een aantal zaken:

WA-verzekering

Een WA-verzekering is voor alle motorvoertuigen verplicht in Nederland. Rijdt u per ongeluk tegen een andere auto aan? Een WA-verzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor eventuele schade die u anderen toebrengt. Wanneer u door eigen toedoen ook schade heeft aan uw eigen Hyundai bent u niet verzekerd. Deze kosten betaald u dus zelf. Een WA-verzekering vormt de basis voor uw Hyundai autoverzekering.

WA+-verzekering

De WA+-verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Een WA+-verzekering wordt ook wel WA+ beperkt casco genoemd. Met een WA+ beperkt casco bent verzekerd voor schade door aansprakelijkheid (WA) en schade door ruitbreuk, brand, bliksem, storm, hagel, overstroming en diefstal.  Dergelijke schade aan de auto kan soms flink in de kosten lopen. Met een WA+-verzekering hoeft u zich daar geen zorgen om te maken.

Allrisk verzekering

Een allrisk verzekering is de meest complete dekking van de drie. Naast alle bovenstaande vormen van schade, bent u ook verzekerd voor schade door eigen schuld. Daarnaast bent u ook verzekerd voor vandalismeschade.

Autoverzekeringen vergelijken

Bent u op zoek naar de juiste verzekering voor uw Hyundai? Met onze online tool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars vergelijken om zo de beste verzekering te vinden. U hoeft alleen maar een aantal persoonlijke gegevens, het kenteken, uw schadevrije jaren en de gewenste dekking in te vullen. Vervolgens doet onze vergelijker de rest! U krijgt een overzicht te zien, waarin u de verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Zo vindt u gemakkelijk de beste autoverzekering voor uw Hyundai.

Vergelijk direct verschillende autoverzekeringen!

  • Weet ik niet