Kan ik een autoverzekering voor mijn Ford afsluiten?

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Ford Focus of de Ford Fiesta. Heeft u net een Ford gekocht of overweegt u om er een aan te schaffen? Dan helpen wij u bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw Ford. Zo kunt u altijd veilig te weg op.

 

Ford modellen

Ford heeft door de jaren heen veel bekende modellen op de markt gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van alle huidige Ford modellen:

[table id=141 /]

Wat kost een Ford autoverzekering?

In Nederland bent u verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw Ford. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw auto. Het gaat hierbij om schade aan personen, voertuigen en eigendommen van iemand anders. Is uw Ford door uw eigen toedoen beschadigd? Met alleen een WA-verzekering draait u zelf op voor de kosten.

Bent u liever wat uitgebreider verzekerd? Dan kunt u ook kiezen voor een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel een WA + beperkt casco genoemd. Het is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met deze dekking wordt tevens ruitschade, bliksemschade, hagel- en stormschade en diefstal verzekerd.

De meest uitgebreide dekking is een allrisk verzekering. Met een allrisk autoverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw Ford, ook als de schade uw eigen schuld is.

Naast het bepalen van de juiste dekking, kunt u ook kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen:

  • Schade-inzittendenverzekeringen
  • Ongevallen-inzittendenverzekeringen
  • No-claimbeschermer
  • Juridische hulp
  • Pechhulp
  • Verhaalrechtsbijstandverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen

Bij het kiezen van aanvullende verzekeringen kunt u het beste goed kijken naar uw persoonlijke situatie. Misschien bent u al verzekerd voor pechhulp, bijvoorbeeld met een losse pechhulp verzekering. Dan is het niet nodig om dat nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering. Zo kunt u besparen op de kosten van uw Ford autoverzekering.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een autoverzekering afsluiten voor mijn Ford?

Er kunnen grote verschillen zitten tussen de verschillende autoverzekeringen. De ene verzekering is de ander natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk dat u de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Zo kunt u op jaarbasis flink wat geld besparen.

Bij het kiezen van de dekking kunt u kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. Een nieuwe Ford zal een hogere dekking nodig hebben (en dus meer geld kosten) dan een oude Ford. Hetzelfde geldt voor een goedkoop model versus een duur model.

Sluit uw Ford autoverzekering af via Diks.nl!

U kunt in maar 4 stappen gemakkelijk een autoverzekering afsluiten via Diks.nl

1. Voer uw kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in
2. Kies de dekking die u wilt
3. Vergelijk de verschillende verzekeraars op prijs en inhoud
4. Sluit uw autoverzekering af!

Heeft u hulp nodig bij de keuze? Of heeft u toch nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste autoverzekering voor uw Fiat. U kunt ons telefonisch bereiken via 088 –688 37 00. Stuurt u ons liever een berichtje? Dat kan ook, bijvoorbeeld via de chat, WhatsApp of e-mail.

Vergelijk verschillende autoverzekeringen!