Kan ik een autoverzekering voor mijn Ford afsluiten?

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Ford Focus of de Ford Fiesta. Heeft u net een Ford gekocht of overweegt u om er een aan te schaffen? Dan helpen wij u bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw Ford. Zo kunt u altijd veilig te weg op.

Over Ford

Ford Motor Company is een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Oprichter Henry Ford richtte het bedrijf in 1903 op, om zijn droom te verwezenlijken: betaalbare, zuinige en betrouwbare auto’s maken. Ford Motor Company produceert tegenwoordig auto’s onder de namen Ford en Lincoln. De Ford Focus was in 2019 een van de best verkochte automodellen in Nederland.

Ford modellen

Ford heeft door de jaren heen veel bekende modellen op de markt gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van alle huidige Ford modellen:

[table id=141 /]

Wat kost een Ford autoverzekering?

In Nederland bent u verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw Ford. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw auto. Het gaat hierbij om schade aan personen, voertuigen en eigendommen van iemand anders. Is uw Ford door uw eigen toedoen beschadigd? Met alleen een WA-verzekering draait u zelf op voor de kosten.

Bent u liever wat uitgebreider verzekerd? Dan kunt u ook kiezen voor een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel een WA + beperkt casco genoemd. Het is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met deze dekking wordt tevens ruitschade, bliksemschade, hagel- en stormschade en diefstal verzekerd.

De meest uitgebreide dekking is een allrisk verzekering. Met een allrisk autoverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw Ford, ook als de schade uw eigen schuld is.

Naast het bepalen van de juiste dekking, kunt u ook kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen:

  • Schade-inzittendenverzekeringen
  • Ongevallen-inzittendenverzekeringen
  • No-claimbeschermer
  • Juridische hulp
  • Pechhulp
  • Verhaalrechtsbijstandverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen

Bij het kiezen van aanvullende verzekeringen kunt u het beste goed kijken naar uw persoonlijke situatie. Misschien bent u al verzekerd voor pechhulp, bijvoorbeeld met een losse pechhulp verzekering. Dan is het niet nodig om dat nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering. Zo kunt u besparen op de kosten van uw Ford autoverzekering.

Sluit uw Ford autoverzekering af via Diks.nl!

U kunt in slechts 4 stappen gemakkelijk een autoverzekering afsluiten via Diks.nl

1. Voer uw kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in
2. Kies de dekking die u wilt
3. Vergelijk de verschillende verzekeraars op prijs en inhoud
4. Sluit uw autoverzekering af!

Heeft u hulp nodig bij de keuze? Of heeft u toch nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste autoverzekering voor uw Fiat. U kunt ons telefonisch bereiken via 088 –688 37 00. Stuurt u ons liever een berichtje? Dat kan ook, bijvoorbeeld via de chat, WhatsApp of e-mail.

Vergelijk verschillende autoverzekeringen!

  • Weet ik niet