Kan ik een autoverzekering voor mijn Fiat afsluiten?

Heeft u een Fiat voor de deur staan? Dan mag u daar trots op zijn, want Fiat staat bekend om hun goede auto’s. Niet voor niets heeft Fiat als negen keer de Europese titel Auto van het jaar gewonnen! Zo’n fijne auto wilt u natuurlijk goed verzekeren. Lees hier hoe u de beste autoverzekering voor uw Fiat kunt afsluiten.

Over Fiat

Fiat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino en is opgericht in 1899. Het is tegenwoordig de grootste Italiaanse autofabrikant. Fiat heeft door de jaren heen enkele iconische auto’s op de markt gebracht. Een van de bekendste is toch wel de Fiat 500, die zelfs Ferrari heeft verslagen in een onderzoek onder vrouwen naar de meest sexy auto. Hun slogan is niet voor niets ‘Driven by passion’.

Modellen Fiat

Hoewel Fiat door de jaren heen misschien minder modellen op de markt heeft gebracht dan bijvoorbeeld Audi of Volkswagen, zijn veel van hun modellen bekend onder een grote doelgroep. Zelf mensen die niks met auto’s hebben, hebben vaak wel gehoord van de Fiat 500 of de Fiat Panda. Hieronder vindt u een overzicht met alle huidige Fiat modellen:

[table id=140 /]

Wat kost een Fiat autoverzekering?

De kosten van een Fiat autoverzekering hangen af van een aantal factoren, zoals uw leeftijd, uw postcode, het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd en de dekking die u kiest. Er zijn drie verschillende dekkingen:

  • WA: Met een WA-autoverzekering is alleen de schade gedekt die u anderen toebrengt. Schade aan uw eigen Fiat is niet meeverzekerd.
  • WA+: Met een WA+ autoverzekering (ook wel WA + beperkt casco genoemd) bent u ook verzekerd voor schade veroorzaakt door bliksem, hagel, storm, brand, ruitbreuk en diefstal.
  • Allrisk: Dit is de uitgebreidste dekking. Met een allrisk autoverzekering bent u ook nog eens verzekerd bij schade aan uw eigen auto bij een ongeval door uw schuld.

Autoverzekeringen vergelijken

Via Diks kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Bij Diks hebben we al bijna 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste verzekering voor uw Fiat? Samen zoeken we de beste autoverzekering voor u uit. U kunt uw autoverzekering vervolgens gemakkelijk online afsluiten. Aan de hand van het kenteken kunnen alle gegevens van uw Fiat achterhaald worden. Na het invullen van een paar persoonlijke gegevens en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

  • Weet ik niet