Kan ik een autoverzekering voor mijn Fiat afsluiten?

Heeft u een Fiat voor de deur staan? Dan mag u daar trots op zijn, want Fiat staat bekend om hun goede auto’s. Niet voor niets heeft Fiat als negen keer de Europese titel Auto van het jaar gewonnen! Zo’n fijne auto wilt u natuurlijk goed verzekeren. Lees hier hoe u de beste autoverzekering voor uw Fiat kunt afsluiten.

 

Modellen Fiat

Hoewel Fiat door de jaren heen misschien minder modellen op de markt heeft gebracht dan bijvoorbeeld Audi of Volkswagen, zijn veel van hun modellen bekend onder een grote doelgroep. Zelf mensen die niks met auto’s hebben, hebben vaak wel gehoord van de Fiat 500 of de Fiat Panda. Hieronder vindt u een overzicht met alle huidige Fiat modellen:

[table id=140 /]

Wat kost een Fiat autoverzekering?

De kosten van een Fiat autoverzekering hangen af van een aantal factoren, zoals uw leeftijd, uw postcode, het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd en de dekking die u kiest. Er zijn drie verschillende dekkingen:

  • WA: Met een WA-autoverzekering is alleen de schade gedekt die u anderen toebrengt. Schade aan uw eigen Fiat is niet meeverzekerd.
  • WA+: Met een WA+ autoverzekering (ook wel WA + beperkt casco genoemd) bent u ook verzekerd voor schade veroorzaakt door bliksem, hagel, storm, brand, ruitbreuk en diefstal.
  • Allrisk: Dit is de uitgebreidste dekking. Met een allrisk autoverzekering bent u ook nog eens verzekerd bij schade aan uw eigen auto bij een ongeval door uw schuld.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een autoverzekering afsluiten voor mijn Fiat?

Bij het uitzoeken van een goede autoverzekering is het belangrijk dat u naar de dagwaarde van uw Fiat kijkt. Bij schade kan de dagwaarde een belangrijke rol spelen. Schade aan uw auto wordt hersteld, tenzij de herstelkosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. In dat geval krijgt u de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Heeft u een Fiat met een lage dagwaarde? Dan loont het niet om een dure allrisk verzekering af te sluiten.

Daarnaast moet u bepalen welke aanvullende verzekeringen u afsluit. Zo kunt u bijvoorbeeld rechtshulp of pechhulp meeverzekeren. Ook kunt u kiezen voor een schade-inzittendenverzekering of een ongevallen-inzittendenverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen u afsluit, hoe hoger de premie.

Autoverzekeringen vergelijken

Via Diks kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Bij Diks hebben we al bijna 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste verzekering voor uw Fiat? Samen zoeken we de beste autoverzekering voor u uit. U kunt uw autoverzekering vervolgens gemakkelijk online afsluiten. Aan de hand van het kenteken kunnen alle gegevens van uw Fiat achterhaald worden. Na het invullen van een paar persoonlijke gegevens en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!