Kan ik een autoverzekering voor mijn Audi afsluiten?

Staat er een Audi bij u voor de deur? Dan wilt u natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. In Nederland bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Er zijn echter nog meer dekkingen beschikbaar. Wij helpen u graag bij het afsluiten van de beste autoverzekering voor uw Audi!

Over Audi

Audi is een Duitse autofabrikant en maakt deel uit van de Volkswagen Groep. De naam Audi komt van de achternaam van de oprichter, August Horch. Audi is namelijk de Latijnse vertaling van Horch. De meeste kennen Audi aan de hand van hun slogan ‘Voorsprong door techniek’. Naast luxe stationwagens en sedans maakt Audi ook snelle sportwagens, zoals de Audi A8.

Modellen Audi

Audia maakt al auto’s sinds 1909. Na zoveel jaar is het aantal verschillende modellen flink gegroeid. Bekijk hieronder het overzicht:

Audi e-tronAudi S5 SportbackAudi A8 TFSI eAudi TT Coupé
Audi e-tron SportbackAudi S5 CabrioletAudi A8 LAudi TT Roadster
Audi A1 SportbackAudi RS 5 CoupéAudi A8 L TFSI eAudi TTS Coupé
Audi A1 citycarverAudi RS 5 SportbackAudi S8Audi TTS Roadster
Audi A3 LimousineAudi A6 LimousineAudi Q2Audi TT RS Coupé
Audi A3 SportbackAudi A6 Limousine TFSI eAudi SQ2Audi TT RS Roadster
Audi A4 AvantAudi A6 AvantAudi Q3Audi R8 Coupé V10
Audi A4 allroad quattroAudi A6 Avant TFSI eAudi Q3 SportbackAudi R8 Coupé V10 performance
Audi S4 LimousineAudi RS 6 AvantAudi RS Q3Audi R8 Spyder V10
Audi S4 AvantAudi S6 AvantAudi RS Q3 SportbackAudi R8 Spyder V10 performance
Audi A5 CoupéAudi A7 SportbackAudi Q5 TFSI eAudi R8 V10 RWD
Audi A5 SportbackAudi A7 Sportback TFSI eAudi Q7Audi R8 Spyder V10 RWD
Audi A5 CabrioletAudi RS 7 SportbackAudi Q7 TFSI e
Audi S5 CoupéAudi A8Audi Q8

Wat kost een Audi autoverzekering?

De kosten van een Audi autoverzekering zijn afhankelijk van het soort dekking dat u kiest. Er zijn drie verschillende dekkingen:

  • WA: U bent wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw Audi. Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u anderen toebrengt, bijvoorbeeld bij een aanrijding of parkeerongeluk. Schade aan uw eigen auto wordt met een WA-verzekering niet vergoed. In dit geval moet u eventuele reparatiekosten aan uw Audi zelf betalen.
  • WA+: U kunt ook kiezen voor een WA+ verzekering. Deze dekking wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Met een WA+ verzekering bent u ook verzekerd voor o.a. ruitschade en diefstal.
  • Allrisk: De uitgebreidste dekking is de allrisk verzekering. Met deze verzekering bent u, naast al het bovenstaande, ook verzekerd bij schade aan uw eigen auto. Voor deze dekking betaalt u uiteraard ook de hoogste premie, maar dan is uw Audi wel volledig verzekerd.

Daarnaast kunt u nog kiezen voor aanvullende verzekeringen. U kunt bijvoorbeeld een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering afsluiten. Ook is het mogelijk om pechhulp of zelf rechtshulp mee te verzekeren. De hoogte van uw uiteindelijke premie is ook afhankelijk van uw leeftijd, postcode en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Autoverzekering voor uw Audi afsluiten? Bereken de premie!

Autoverzekeringen vergelijken

Wilt u een autoverzekering afsluiten voor uw Audi? Dan kunt u het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zowel op prijs als op inhoud. De ene autoverzekering is de andere namelijk niet. De autoverzekering die de buurman heeft, zal niet perse geschikt zijn voor uw eigen situatie. Via onze online tool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U heeft alleen het kenteken van uw auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren nodig. Nadat u uw persoonlijke gegevens heeft ingevuld, krijgt u een indicatie van uw premie te zien.

 

Vergelijk de verschillende autoverzekeringen!

  • Weet ik niet