Kan ik een autoverzekering voor mijn Audi afsluiten?

Staat er een Audi bij u voor de deur? Dan wilt u natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. In Nederland bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Er zijn echter nog meer dekkingen beschikbaar. Wij helpen u graag bij het afsluiten van de beste autoverzekering voor uw Audi!

Over Audi

Audi is een Duitse autofabrikant en maakt deel uit van de Volkswagen Groep. De naam Audi komt van de achternaam van de oprichter, August Horch. Audi is namelijk de Latijnse vertaling van Horch. De meeste kennen Audi aan de hand van hun slogan ‘Voorsprong door techniek’. Naast luxe stationwagens en sedans maakt Audi ook snelle sportwagens, zoals de Audi A8.

Modellen Audi

Audia maakt al auto’s sinds 1909. Na zoveel jaar is het aantal verschillende modellen flink gegroeid. Bekijk hieronder het overzicht:

[table id=138 /]

Wat kost een Audi autoverzekering?

De kosten van een Audi autoverzekering zijn afhankelijk van het soort dekking dat u kiest. Er zijn drie verschillende dekkingen:

  • WA: U bent wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw Audi. Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u anderen toebrengt, bijvoorbeeld bij een aanrijding of parkeerongeluk. Schade aan uw eigen auto wordt met een WA-verzekering niet vergoed. In dit geval moet u eventuele reparatiekosten aan uw Audi zelf betalen.
  • WA+: U kunt ook kiezen voor een WA+ verzekering. Deze dekking wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Met een WA+ verzekering bent u ook verzekerd voor o.a. ruitschade en diefstal.
  • Allrisk: De uitgebreidste dekking is de allrisk verzekering. Met deze verzekering bent u, naast al het bovenstaande, ook verzekerd bij schade aan uw eigen auto. Voor deze dekking betaalt u uiteraard ook de hoogste premie, maar dan is uw Audi wel volledig verzekerd.

Daarnaast kunt u nog kiezen voor aanvullende verzekeringen. U kunt bijvoorbeeld een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering afsluiten. Ook is het mogelijk om pechhulp of zelf rechtshulp mee te verzekeren. De hoogte van uw uiteindelijke premie is ook afhankelijk van uw leeftijd, postcode en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Autoverzekering voor uw Audi afsluiten? Bereken de premie!

Autoverzekeringen vergelijken

Wilt u een autoverzekering afsluiten voor uw Audi? Dan kunt u het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zowel op prijs als op inhoud. De ene autoverzekering is de andere namelijk niet. De autoverzekering die de buurman heeft, zal niet perse geschikt zijn voor uw eigen situatie. Via onze online tool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U heeft alleen het kenteken van uw auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren nodig. Nadat u uw persoonlijke gegevens heeft ingevuld, krijgt u een indicatie van uw premie te zien.

 

Vergelijk de verschillende autoverzekeringen!

  • Weet ik niet