Overschrijvingsbewijs kwijt | Kentekenbewijs deel 3 kwijt

Tot 1 juni 2004 was er een kentekenbewijs deel 3. Dit kentekenbewijs was het eigendomsbewijs van de auto en de persoon die dit in bezit had werd dan ook geacht de eigenaar te zijn. Zonder kentekenbewijs deel 3 kon u het voertuig niet verkopen. U had deel 3 nodig om op het postkantoor het kentekenbewijs om te kunnen zetten naar de nieuwe eigenaar. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.

Goedkope autoverzekering!

Overschrijvingsbewijs kwijt, wat te doen?

Het overschrijvingsbewijs is per 1 januari 2014 vervangen door de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het eerste deel van de code ontvangt u tijdens de overschrijving. Het tweede deel zit bij de kentekencard die de RDW u toestuurt.

U voegt de 2 delen van de code zelf samen. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt verkopen, inruilen, schorsen, slopen of uitvoeren. Bewaar de tenaamstellingscode daarom goed.

Nieuwe tenaamstellingscode aanvragen

Het opnieuw aanvragen van de tenaamstellingscode doet u op de site van de RDW. De kosten bedragen € 20,-.

Het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode gaat als volgt:
  1. Klik op de knop ‘Vervangend kentekenbewijs en tenaamstellingscode aanvragen?’ rechts op de pagina. U kunt vervolgens kiezen voor aanvraag van een tenaamstellingscode.
  2. Vul het kenteken en het voertuigidentificatienummer (VIN) in.
  3. Betaal de kosten via iDEAL.
  4. U ontvangt een e-mail met de aanvraaggegevens.
  5. U ontvangt binnen 2 werkdagen per post de nieuwe tenaamstellingscode. Het kenteken blijft gelijk.

Per 1 januari 2014 is er een nieuw kentekenbewijs. Lees hier alles over het nieuwe kentekenbewijs.

Het centrale RDW telefoonnummer: 0900 – 0739 (a 0,10 p.m.).

Goedkope autoverzekering!