Als ik een autoverzekering afsluit, ben ik dan gelijk verzekerd?

Als u net de trotse eigenaar van een nieuwe auto bent, wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk de weg mee op. Voordat u met de auto mag rijden op de openbare weg moet u wel een autoverzekering hebben afgesloten. In Nederland is het namelijk wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, voordat u met de auto gaat rijden. Binnen een paar minuten sluit u al een autoverzekering af, maar bent u dan ook gelijk verzekerd? In dit artikel leggen we het u graag uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Geen voorlopige dekking, wat nu?

Krijgt u een mail waarin staat dat u geen voorlopige dekking krijgt? Dan bent u dus nog niet gelijk verzekerd en mag u de auto nog niet gebruiken. De verzekeraar moet in dat geval eerst uw aanvraag beoordelen en goedkeuren. Gemiddeld is dit binnen 1 uur afgerond en in veel gevallen zelfs al binnen 10 minuten. Dit kan maximaal 48 uur duren. Meestal kunt u dus alsnog gelijk de weg op met uw auto. Het kan voorkomen dat uw aanvraag voor de autoverzekering, na het krijgen van een voorlopige dekking, alsnog wordt afgewezen. In dat geval nemen wij contact met u om de mogelijkheden te bekijken.

Niet gelijk verzekerd? Ga dan niet de weg op!

Het is natuurlijk vervelend als u niet gelijk voorlopige dekking krijgt, maar het is onverstandig om dan toch de weg op te gaan met uw auto. In een onverzekerde auto rondrijden is namelijk een strafbaar feit. Als u in een onverzekerde auto rijdt, riskeert u een boete van €550. Daar kan nog een boete van €400 van de RDW bovenop komen. Als u schade rijdt met een onverzekerde auto moet u alle kosten bovendien zelf betalen. En als de auto te lang onverzekerd op naam staat, wordt u geregistreerd bij Stichting CIS en zullen veel reguliere verzekeringsmaatschappijen u niet meer accepteren.

Niet gelijk verzekerd? Bij Diks Verzekeringen zorgen we dat u snel verzekerd bent!

Bent u niet gelijk verzekerd? Of wordt uw aanvraag voor een autoverzekering helemaal afgewezen? Dan kunt u altijd nog terecht bij verzekeringsmaatschappij de Vereende. Het maakt niet uit wat de reden voor de afwijzing is, in de meeste gevallen zal de Vereende uw aanvraag accepteren. Doorloop altijd eerst de aanvraag voor een autoverzekering bij een reguliere maatschappij en wacht tot u een mail krijgt met daarin informatie over de voorlopige dekking. In de meeste gevallen krijgt u voorlopige dekking en bent u dus gelijk verzekerd.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. Kijk ook eens tussen onze veelgestelde vragen over een autoverzekering. Hier hebben we al een heleboel informatie voor u verzameld.

Sluit direct een autoverzekering af!