Dekt de verzekering schade aan auto door eigen schuld?

Heeft u schade gereden en is dit uw eigen schuld? Dan bestaat de kans dat u hiervoor verzekerd bent. Dit geldt echter niet voor iedere soort autoverzekering; ga daarom nauwkeurig na hoe u verzekerd bent.

Heeft u alleen een autoverzekering met een WA dekking afgesloten? Dan valt schade aan uw eigen auto, door uw schuld, nooit onder de verzekering. De verzekeraar zal dan ook niet uitkeren. Ook met een beperkt casco verzekering wordt schade aan uw eigen auto door eigen schuld niet vergoed.

De enige dekking die u kunt kiezen om schade aan uw auto door eigen schuld vergoed te krijgen, is de volledig casco verzekering. Dit is namelijk de enige soort verzekering die alle schades vergoedt, met uitsluiting van wettelijk uitgesloten gevallen (zoals dronkenschap).

Schade door eigen schuld: wel of geen volledig casco?

Een volledig casco verzekering is in sommige gevallen het overwegen waard. Bij het aanschaffen van een auto jonger dan 6 jaar, wordt er vaak voor gekozen om een volledig casco verzekering af te sluiten. Wanneer u erg afhankelijk bent van uw auto, kan een volledig casco verzekering eveneens verstandig zijn. Houd er rekening mee dat een volledig casco verzekering aanzienlijk duurder is dan een andere verzekering. Bedenk daarom goed of u dit nu en in de toekomst kunt blijven betalen.

Is uw auto ouder dan 6 jaar en gebruikt u hem weinig of is de auto niet zoveel meer waard? Dan is het wellicht beter om een goedkopere autoverzekering te kiezen.

Bereken en vergelijk autoverzekering premies in 4 stappen

  • Weet ik niet