Laadpaal thuis op zonnepanelen

Elektrisch rijden is al een duurzame keuze, maar als u laadpaal thuis op zonnepanelen werkt, bent u nog milieuvriendelijker. U rijdt dan op zelf opgewekte zonne-energie, waarbij er geen broeikassen worden uitgestoten voor het opwekken van uw elektriciteit. Bovendien bespaart u ook nog eens op de kosten, en dat merkt u in uw portemonnee. Maar hoe werkt een laadpaal op zonnepanelen precies? In dit artikel leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor het opladen van een elektrische auto?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw elektrische auto op te laden is afhankelijk van het aantal kilowattuur dat uw auto per kilometer verbruikt en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Ook is het belangrijk of u uw auto altijd thuis oplaad, of of u wel eens gebruik maakt van een laadpaal op bijvoorbeeld uw werkplek. Hoeveel zonnepanelen u het beste kunt plaatsen is weer afhankelijk van het soort paneel en de ligging van de zonnepanelen ten opzichte van de zon. Voor de gemiddelde elektrische auto heeft u ongeveer 8 zonnepanelen nodig. Hiermee kunt u het hele jaar op zonne-energie rijden.

Voordelen van laadpaal op zonnepanelen

Een laadpaal op zonnepanelen heeft een aantal voordelen.

  • Het is nog voordeliger dan een laadpaal thuis zonder zonnepanelen
    Elke kilowattuur die u opwekt met uw zonnepanelen staat niet op uw eindafrekening voor elektriciteit. U bespaart dus op de energiekosten. Zonnepanelen zijn natuurlijk een investering, maar die verdient u op deze manier relatief snel terug
  • U rijdt op écht groene stroom
    Alle met zonnepanelen opgewekte energie is volledig duurzaam. Er zijn namelijk geen broeikassen uitgestoten voor het opwekken van de elektriciteit
  • U kunt de zonnepanelen gebruiken voor meer dan alleen het opladen van uw auto
    Dankzij de zonnepanelen bent u zelfvoorzienend in de energie. Als de energieprijzen stijgen heeft u daar geen last van. Bovendien zijn zonnepanelen op deze manier al binnen ongeveer 7 jaar terugverdiend.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!