Hoe kan ik een laadpaal voor thuis aanvragen?

Als particulier mag u altijd een eigen laadpaal voor uw elektrische auto plaatsen op eigen terrein of in uw garage. Hiervoor hoeft u geen toestemming te vragen. Van het aanvragen van een laadpaal voor thuis is dus geen sprake, deze mag u altijd thuis plaatsen, mits het op eigen terrein is. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen. U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Op Diks.nl vertellen we u meer over het aanvragen van een laadpaal.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Openbare laadpaal aanvragen

Heeft u geen ruimte om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen en uw elektrische auto op te laden? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Dit doet u bij uw gemeente. Of uw gemeente hier toestemming voor geeft, hangt af van de beleidsregels binnen de gemeente. U moet altijd een vergunning aanvragen om een laadpaal bij een parkeerplaats te mogen plaatsen. Op de website van uw gemeente kunt u vaak meer informatie vinden over het aanvragen van een openbare laadpaal. Hierop vermelden ze ook wat de eisen voor een aanvraag zijn. Zo is een eis vaak dat u niet de mogelijkheid heeft om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen. Als u contact opneemt met uw gemeente kunnen zij u alles vertellen over het aanvragen van een laadpaal.

Sluit direct een autoverzekering voor uw elektrische auto af op Diks.nl!

Een elektrische auto is een kostbare auto, die wilt u natuurlijk goed verzekeren. Daarom wordt er vaak gekozen voor een allrisk autoverzekering. Vanwege de dure accu, maar ook vanwege de relatief hoge reparatiekosten. Met een allrisk autoverzekering bent u verzekerd bij de meeste schades en diefstal, ook bij schade door eigen schuld.

Heeft u vragen over het verzekeren van uw elektrische auto? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!