Auto beveiligen tegen inbraak

U moet er niet aan denken dat uw auto wordt gestolen. Natuurlijk is een goede autoverzekering onmisbaar. Daarnaast kunt u uw auto beveiligen tegen inbraak. Waar moet u op letten en hoe zorgt u voor een zo goed mogelijke beveiliging?

Autodiefstal voorkomen

Hoe voorkomt u dat uw auto gestolen wordt? Natuurlijk is het nooit helemaal te voorkomen. Maar u kunt het dieven of inbrekers wel zo moeilijk mogelijk maken. U kunt uw auto zo goed mogelijk beveiligen. Daarnaast hebben wij hieronder nog enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  1. Parkeer uw auto op een goed zichtbare en verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto.
  2. Laat nooit kostbaarheden zoals een smartphone, camera, (laptop)tas/koffer, autopapieren, geld of creditcards in de auto achter.
  3. Laat zien dat er geen waardevolle spullen in uw auto liggen door het dashboardkastje open te zetten.
  4. Berg geen spullen op onder uw stoel.
  5. Sluit de auto altijd af, ook al bent u maar heel even weg.

Voor autobezitters van een auto met keyless entry zijn aanvullende tips opgesteld om de auto te beschermen tegen diefstal:

  1. Zorg dat u de sleutel, wanneer deze niet gebruikt wordt, in een stalen kistje bewaart of in aluminiumfolie wikkelt.
  2. Bewaar de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur. Het signaal van de sleutel reikt namelijk tot maximaal 6 meter. Binnen deze 6 meter kan het signaal door criminelen worden opgevangen.
  3. Schakel het keyless entry systeem uit of laat het blokkeren bij uw garage. Vaak is het mogelijk om het systeem in de instellingen van uw auto uit te schakelen.
  4. Zorg voor een goede autoverzekering.

Alarmsysteem in de auto

De kans op inbraak en diefstal wordt verkleind door een een alarmsysteem in de auto. Er zijn 5 klassen waarin beveiligingssystemen worden ingedeeld; van eenvoudig (alarm klasse 1) tot zeer uitgebreid (alarm klasse 5). Sinds 1998 zijn alle in Europa geproduceerde auto’s standaard voorzien van het eenvoudigste beveiligingssysteem. Voor diefstalgevoelige auto’s zoals cabrio’s en duurdere auto’s stellen autoverzekeraars uitgebreidere beveiligingseisen. Valt het beveiligingssysteem in uw auto onder één van deze alarm klassen, dan ontvangt u hiervoor een certificaat.

Na het inbouwen van een alarmsysteem in de auto is het alarmcertificaat dat wordt afgegeven drie jaar geldig. Het is van belang om het autoalarm te laten herkeuren, voordat het certificaat is verlopen. Het is mogelijk om een herkeuring te laten doen vanaf €71,-. De verschillende alarm klassen inclusief uitleg, vindt u hier.

Preventie autodiefstal voorkomen

Is uw auto, ondanks de preventie om autodiefstal te voorkomen, toch gestolen? Dan is het belangrijk dat u snel actie onderneemt en zo snel mogelijk aangifte van autodiefstal doet bij de politie en uw verzekeraar op de hoogte stelt.

De politie zal de RDW inlichten over het feit dat uw auto is gestolen, zodat u niet aansprakelijk bent voor de verplichtingen die bij de auto horen. Zo betaalt u vanaf dat moment geen motorrijtuigenbelasting meer en bent u niet meer verantwoordelijk voor de eventuele schades die veroorzaakt worden aan het voertuig. Uw verzekeraar zal de autoverzekering opschorten, wat inhoudt dat uw verzekering even wordt stopgezet.

Wordt uw auto binnen 30 dagen weer teruggevonden en kunt u er weer in rijden? Dan zal de politie dit doorgeven aan de RDW. Vanaf dat moment bent u weer verplicht om uw auto te verzekeren. Als uw autoverzekering tijdelijk was stopgezet, kunt u contact opnemen met de verzekeraar en doorgeven dat uw auto is teruggevonden. Zij zullen de autoverzekering voor u weer activeren.

Een passende autoverzekering afsluiten

Bij het kiezen van een autoverzekering is het belangrijk dat u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt. U heeft namelijk keus uit tientallen verzekeraars. Wanneer de ene verzekeraar te duur is, kiest u voor een andere goedkopere verzekeraar. Het vergelijken van een autoverzekering is belangrijk. U zorgt er zo voor dat de kosten van uw autoverzekering niet te hoog zijn en dat u een passende autoverzekering afsluit voor uw auto. Via www.diks.nl kunt u gemakkelijk online de premies voor een autoverzekering vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Lees ook:

Autodiefstal zonder braaksporen

Klanten over Diks verzekeringen

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 2914 reviews
Ronald
Tot nu toe goed geholpen
Kris
Bereikbaar
anoniem
Geen gedoe gehad en woord is woord.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!